„Mi-a dat cu scaunul în cap. Mi l-a băgat în gură”. Doi elevi s-au luat la bătaie din cauza unui mărțișor. Directoarea școlii susține că a fost, „mai mult, o joacă”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 mar 2023, 10:21

Mama băiatului care a fost internat cu dureri de cap și cu dinții sparți a depus plângere

Sursa: Observatornews.ro

Doi elevi de clasa a opta s-au bătut ca la carte, în timp ce așteptau ca profesoara de biologie să vină la ore, după ce a întârziat. Unul dintre ei s-a ales cu un dinte spart, dar directoarea școlii în care a avut loc incidentul nu vede situația ca fiind una prea gravă.

Doi elevi s-au luat la bătaie, iar unul dintre ei a fost internat. Totul a pornit de la un simplu mărțișor, iar un comentariu făcut i-a adus un dinte spart și nevoia de îngrijiri medicale.

Doi elevi de gimnaziu s-au bătut, în timp ce profesoara de biologie a întârziat

Mama băiatului care a fost internat cu dureri de cap și cu dinții sparți a depus plângere, agresorul fiind un coleg de clasă.

Mai mult decât atât, aceasta cere ca profesoara de biologie, care a întârziat la oră, să fie trasă la răspundere.

Polițiștii au deschis și ei un dosar penal pentru loviri și alte violențe, în urma scandalului care a pornit de la un simplu mărțișor.

Elevul agresat susține că i-a îndemnat pe colegii de clasă să cumpere mărțișoare fetelor, dar totul s-a transformat într-o violență ce nu ar fi trebuit să existe, mai ales în incinta unei unități de învățământ.

Cearta elevilor începuse în pauză și a continuat în timpul orei de biologie.

Citește și: Cine sunt cele două eleve din Roșiori care s-au bătut ca în ringul de box din cauza unui băiat. Una dintre victime a ajuns la spital

„Eu îi ziceam «luaţi mărțișoare la fete », nu am râs de el, din contra, am zis «ai bani, cumperi la fete mărțișoare ».

Mi-a dat cu scaunul în spate foarte tare, după, a luat scaunul și mi l-a băgat în gură, efectiv, mi-a spart dinții din gură şi nimeni nu a luat nicio măsură”, a povestit Constantin Rafael, elevul agresat.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Agresorul nu este la primul incident de acest fel

Victima susține că, în trecut, a mai avut parte de agresiune din partea aceluiași elev, atunci când l-a dat cu capul de gresie și când l-a lovit în spate. Constantin Rafael se simte depășit de situație: „Toată lumea se ia de mine, eu m-am săturat! Nu stiu, doamnă, eu sunt bun cu toată lumea, eu nu sunt un copil agresiv”.

Mama victimei este decisă să îi facă dreptate fiului ei.

Acesta a stat internat 24 de ore, consecințele bătăii fiind numeroase: „ contuzii cerebrale difuze, fracturi are dintelui, amețeală și vertij”, a povestit aceasta, conform observatornews.ro.

Avocata Alexandra Bădescu susține că băiatul a fost agresat de mai multe ori atât emoțional, cât și psihic și, în anul 2018, o anchetă socială a fost realizată de DGASPC. Cu toate acestea, directoarea școlii nu vede situația ca fiind prea gravă.

Citește și: Motivul pentru care trei bărbați au snopit în bătaie un polițist aflat în timpul său liber. Agentul a fost agresat fizic chiar în fața băiețelului său de șapte ani

„Ei fiind prieteni, cred că e, mai mult, o joacă între băieţi, nu aș merge până la violență și bullying. Vom lua măsurile care se impun și în ceea ce privește elevul și în ceea ce privește profesorul de la clasă. Scăderea notei la purtare, iar profesorul, deocamdată, discutam și intrăm în consiliul de administrație”, a declarat Angela Dumitru.

 

Taguri: