„Mi-a scăpat fetița în cap la naștere”. Medicul de la Maternitatea Polizu, care este acuzat că a băgat un bebeluș năcut prematur într-o caserolă, primește noi acuzații

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 oct 2022, 11:29

„Mi-a scăpat fetița în cap la naștere”. Medicul de la Maternitatea Polizu, care este acuzat că a băgat un bebeluș năcut prematur într-o caserolă, primește noi acuzații

Sursa: Istock

Florian Robe, medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu, primește noi acuzații. Acesta a fost acuzat de tentativă de omor calificat, fiind vorba de orori asupra copiilor născuți prematur.

Florian Robe, medicul de la Maternitatea Polizu, este acuzat de alți părinți că le-a „scăpat fetița în cap la naștere”. Scandalul în care medicul ginecolog este implicat continuă, acesta primind acuzații de tentativă de omor.

Medicul de la Maternitatea Polizu primește noi acuzații

O mamă a povestit că, în urmă cu aproximativ cinci ani, medicul Florian Robe i-a scăpat, la naștere, fata în cap, iar bebelușul a fost consultat abia după șase ore și jumătate.

„Nu-mi pot stăpânii lacrimile după ce am văzut la TV și anume cazul cu medicul Robe Florian. În urmă cu aproape 5 ani de zile, mai exact pe data de 15.01.2018, același medic mi-a scăpat fetița în cap la naștere. Nașterea a avut loc în jurul orei 10:30, iar copilul meu a fost consultat de un medic neonatolog abia in jurul orelor 16:00.

Citeste si: Mama bebelușului băgat într-o caserolă de către medicul de la Maternitatea Polizu face primele declarații despre cele întâmplate: „Doctorul nu a vrut să-i dea nicio șansă la viaţă”

Cert este că s-a deschis atunci un proces, (recunosc că atunci mi-a fost foarte greu să- mi iau un avocat, pentru că eram o mamă singură, cu un copil mic), am avut un avocat din oficiu, însă am pierdut procesul pe motiv că eu am expulzat prea rapid.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Nici până în ziua de azi domnul doctor nu a avut nicio reacție vizavi de ce a făcut, singura interacțiune având-o la momentul acela doar cu managerul spitalului. Un an de zile am mers cu copilul la control, la neurologie pediatrică, pentru a-i evalua evoluția.

În momentul de față, este bine, doar că trebuie să apelăm la un logoped, pentru că nu pronunță cuvinte clar, la aproape 5 anișori”, i-a povestit o altă mămică avocatului Adrian Cuculis.

Florian Robe este acuzat că a băgat un copil născut prematur, într-o caserolă

În cadrul unui interviu acordat la Antena 3, o mamă a declarat că fiica ei, în vârstă de trei ani, are unele probleme de sănătate, după ce medicul Florian Robe a băgat-o, imediat după naștere, într-o caserolă, spunând că micuța nu mai trăiește.

Femeia susține că a avut de ales între a lua copilul acasă sau a i se face o autopsie, iar ea a ales autopsia, pentru a afla ce a dus la decesul copilului. Femeia a născut la 26 de săptămâni și i s-a spus, de către unii angajați ai spitalului, că medicul nu a vrut să „ocupe incubatorul cu ea”, deoarece copila era prea mică.

Citeste si: Declarațiile tatălui unei fetițe care a fost băgată într-o caserolă cu capac de către medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu. Acesta susține că medicul a mințit-o că bebelușul a murit: „Când a dat cu piciorul în sac, copilul a început să plângă”

Aceasta a băgat-o într-o caserolă, pe care, ulterior, a băgat-o într-un sac, iar bebelușul a fost descoperit de o asistentă care, din greșeală, când a lovit sacul, a auzit fetița cum începe să plângă.

 

Taguri: