„Mi-a zis: Nu mai pot” Un bărbat a murit la UPU Iași, după ce a fost lăsat o noapte întreagă să agonizeze. Familia vrea ca cei vinovați să fie trași la răspundere

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 30 mai 2024, 09:55

„Mi-a zis: Nu mai pot” Un bărbat a murit la UPU Iași, după ce a fost lăsat o noapte întreagă să agonizeze. Familia vrea ca cei vinovați să fie trași la răspundere

Sursa: Observator/Pixabay

Un bărbat de 56 de ani din Iaşi a murit la spital după ce a acuzat dureri insuportabile, iar medicii l-ar fi lăsat să agonizeze în scaun, pe holurile spitalului.

Bărbatul a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie conştient şi cooperant, însă starea sa s-a înrăutăţit rapid, iar medicii au decis să-l transfere la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon. De acolo a început calvarul. 

Ultimele cuvinte ale bărbatului, după ce a fost lăsat să agonizeze pe holurile spitalului

Odată ajuns la UPU, bărbatul a fost lăsat aproape 7 ore pe un scaun, într-o sală de aşteptare.

Abia după ce a intrat în comă, medicii s-au alarmat şi l-au mutat la terapie intensivă. Din păcate, a fost mult prea târziu, deoarece la scurt timp, bărbatul a murit

„Am sunat salvarea luni dimineaţă la şapte. Ne-a venit salvarea la ora 11. Între timp am mai sunat de două ori. A treia oară când am sunat la ambulanţă, ni s-a închis uşa în nas!", a declarat soţia bărbatului mort pentru Observator

Citește și: Un bărbat din Fetești a murit după ce propria bombă i-a explodat în față! Acesta se pregătea de un posibil atac al rușilor

„Ştiind că ai probleme cu piciorul şi cu spatele, tu nu poţi să-l pui pe scaun. Atât mi-a zis: <nu mai pot!> Cu o voce răgușită", mărturiseşte și fiul bărbatului decedat pentru sursa citată.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

Familia vrea ca cei vinovați să fie trași la răspundere

Familia victimei doreşte ca cei responsabili să fie traşi la răspundere. Calvarul bărbatului a început când problemele sale mai vechi de sănătate au revenit, acuzând dureri grave de spate. Speriată, soţia sa a sunat la 112, însă ambulanţa a întârziat să apară.

Acuzele fiind dureri lombare. A fost dirijată o ambulanță tip B, care a preluat pacientul la ora 10:30, ajungând cu acesta la spital în jurul orei, 11.56"

, a specificat Marlena Crihan, reprezentant SAJ IS.

Citește și: Tragedie în Deva: Un tânăr motociclist și-a pierdut viața după ce un șofer nu i-a acordat prioritate| VIDEO

Conducerea Spitalului Sfântul Spiridon a transmis, printr-un comunicat de presă, că bărbatul ar fi primit toate îngrijirile necesare. Cu toate acestea, familia este hotărâtă să meargă în instanţă pentru a se face dreptate.

„După aceea mi-au spus că a intrat în comă. Din comă a făcut stop cardio respirator, iar după aceea a fost gata/ Pleacă de acasă pe picioarele lui, se urcă în ambulanţă, iar acum, după 24 de ore, trebuie să-l iau acasă în sicriu", adaugă soţia şi fiul.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.