„Mi-au descoperit la plămâni o tumoare de cinci cm. Cele pe creier sunt șapte”. Rona Hartner a primit interdicții clare, după ce a fost diagnosticată cu cancer

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 iul 2023, 12:39

Rona Hartner este nevoită să nu mai urce pe scenă o perioadă, pentru a nu depune prea mult efort

Sursa: Facebook

Rona Hartner a ajuns, din nou, pe patul de spital, deoarece s-a îmbolnăvit de cancer pentru a doua oară. De data aceasta, boala s-a instalat la plămâni, iar metastazele sunt pe creier, însă, artista speră că se va putea face bine cât mai repede.

Rona Hartner a fost diagnosticată, pentru a doua oară, cu cancer. În prezent, aceasta urmează un tratament puternic și a fost nevoită să renunțe la spectacolele pe care le avea programate, pentru a se putea concentra asupra vindecării.

Rona Hartner nu mai are voie să urce pe scenă

În ciuda faptului că iubește muzica mai mult decât orice și se implică trup și suflet în cariera profesională, Rona Hartner este nevoită să nu mai urce pe scenă o perioadă, pentru a nu depune prea mult efort. 

Pauza artistică pe care Rona trebuie să o ia ar putea ajunge chiar și la doi ani și are nevoie, în permanență, ca cineva să fie lângă ea, deoarece nu mai are voie nici măcar să conducă sau să zboare cu avionul. 

„Mai aveam concerte și în România, dar, din cauza problemelor de sănătate, medicii mi-au interzis să mai călătoresc cu avionul. Nu mai am voie nici măcar să conduc mașina, am un șofer care mă duce unde am treabă. 

Citește și: “Nu prea reușesc să respir destul de bine” Rona Hartner are, din nou, cancer. Medicii i-au dat cumplita veste

Nu mai am voie nici pe scenă, s-ar putea să fie nevoie de o pauză artistică, de vreo doi ani, de un concediu medical foarte lung, pentru refacere, timp în care, din păcate, nu pot câștiga bani.

Boala mi-a dat totul peste cap”, a povestit Rona Hartner, conform Playtech.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Artista a primit un diagnostic dur

Este dispusă să lupte în continuare și nu vrea să renunțe sub nicio formă. În urma investigațiilor, Rona Hartner a aflat că are o tumoare de cinci cm la plămâni și alte șapte pe creier.

Nu se va putea opera, dar tratamentul urmează să fie făcut în Franța.

„Cancerul este o boală tare păcătoasă, adesea revine mult mai puternic, celulele canceroase, după ce sunt distruse de chimioterapie, se multiplică periculos de mult, asta nu înseamnă însă că trebuie să renunțăm la tratament, dimpotrivă, luptăm.

Medicii mi-au descoperit la plămâni o tumoare de 5 centimetri, cele pe creier sunt mici, de 15 mm fiecare, dar sunt 7, și la glandele suprarenale au văzut metastaze.

Aceste tumori nu sunt operabile. Tratamentul îl voi face în Franța”,  a mai spus aceasta. 

Citește și: Ce părere are, cu adevărat, Rona Hartner despre Mădălina Ghenea: „Nu mă impresionează”. Artista a spus tot ceea ce crede despre modelul român

Cu toate acestea, nici când se află în această situație, Rona Hartner nu uită de marea ei pasiune. Artista își dorește să lanseze un album cu melodii religioase, dar are nevoie de ajutor financiar pentru a-și îndeplini dorința, deoarece ea nu mai poate lucra.