Scene de coșmar s-au petrecut, luni seară, într-o comună din județul Ilfov. Un echipaj de poliție a fost chemat să intervină pentru calmarea unui adolescent cu probleme psihice. Cum s-a întâmplat totul?
Polițistul a fost înjunghiat în piept
O familie din Ilfov a sunat la 112, după ce fiul lor a început să devină agresiv. Tânărul în vârstă de 14 ani suferă de tulburări mintale, iar părinții și-au dorit ca acesta să fie internat într-un spital.
Polițiștii au intervenit la fața locului, însă într-un moment de neatenție, minorul în vârstă de 14 ani a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat în piept pe agentul în vârstă de 28 de ani. În urma incidentului, polițistul a fost transportat la spital, acolo unde a primit îngrijirile necesare evitării unei tragedii.
”La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a acordat primele îngrijiri polițistului rănit, urmând ca acesta să fie transportat la o unitate spitalicească din București, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate”, a declarat Anne Ciolcă, IPJ Ilfov.
Ce spun vecinii despre cele întâmplate
Vecinii sunt la curent cu situația adolescentului în vârstă de 14 ani, dar nu s-ar fi așteptat ca acesta să reprezinte un adevărat pericol pentru cei din jur.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
”Nu am auzit n iciodată chestii de genul.
Legea îi pune în dificultate pe polițiști în cazul persoanelor cu probleme psihice. Atunci când vine vorba de imobilizarea persoanelor cu tulburări mintale, legea nu vine cu o reglementare specifică. În cazul în care polițiștii intervin în cazul persoanelor cu probleme psihice, aceștia îi pot imobiliza doar în cazul în care sunt atacați.
Citește și: Ies la iveală noi detalii în cazul morţii lui Eduard Giosu, tânărul care ar fi fost bătut de poliţişti
Sindicatul Europol a pus la dispoziția polițiștilor din Capitală aproximativ 40 de dispozitive cu electroșocuri, însă șeful Poliției Capitalei ar refuza să-i doteze pe polițiști cu ele. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții Europol, dacă polițistul ar fi avut acest tip de dispozitiv, nu s-ar fi ajuns în această situație dramatică. Tânărul a fost imobilizat și reținut de către polițiști.
"La nivelul Poliției Capitalei, Sindicatul Europol a pus la dispoziție în urmă cu o lună, cu titlul gratuit, 40 de dispozitive cu electroșocuri. Cu toate acestea, deși 20 dintre ele deja pot fi folosite de polițiștii din stradă, șeful Poliției Capitalei, din directiva celor de mai 'sus/, refuză să îi doteze pe polițiști cu ele. Dacă în acest caz, deosebit de grav, unul din polițiști ar fi avut un dispozitiv cu electroșocuri, nu ar fi ajuns să-i fie pusă viața în pericol. Este doar o perioadă de timp până când vom avea cazuri de agresiuni și în București, iar polițiștii nu se vor putea apăra pentru că incompetența managerială este la ordinea zilei în Poliția Română", au scris, pe Facebook, reprezentanții Europol.