Mic ghid pentru un nail artist de succes

Author: Diana Tilă

Fie că ești la început de drum, fie că practici această meserie de ceva timp, mereu va fi loc de ceva nou, de îmbunătățit lucrurile, fiind important să nu te culci pe o ureche, ci să lucrezi constant la tine, pentru a rămâne în top și pentru a crea manichiuri impecabile. Acest articol cuprinde câteva sfaturi care pot fi foarte utile pentru un nail artist și chiar dacă le cunoști, nu strică să le mai citești din când în când pentru a reuși să ți le fixezi în mental.

Iată câteva aspecte de care este bine să ții mereu cont atunci când lucrezi în domeniul manichiurii:

1. Fii mereu la curent cu noile tendințe. Încearcă să urmărești ce apare nou în materie de unghii, care sunt culorile anului respectiv -  nu lăsa niciun trend să-ți scape. Este posibil să ai cliente care au văzut pe rețelele de socializare un anumit model de unghii și vor să le aibă și ele așa. Nu risca să nu știi despre ce este vorba, căci respectiva clientă, cu siguranță, va reveni dacă îi vei oferi ceea ce și-a dorit.

2. Nu uita de promovare. Utilizează cele mai populare platforme de social media pentru a promova ceea ce faci. Cu siguranță, munca ta este nemaipomenită, așa că nu lăsa să vadă acest lucru doar câteva cliente care vin la salon, ci arat-o la cât mai multă lume.

3. Folosește produse de calitate. Investește întotdeauna în produse de manichiură profesionale și asigură-te că încă de la primul pas, care presupune dezinfectarea unghiei, până la degresarea acesteia, aplicarea bazei, a ojei semipermanente, folosirea unui top coat și în final hidratarea unghiilor, ai produse care te ajută să realizezi manichiura perfectă. În ceea ce privește pasul destinat aplicării culorii, ojele semipermanente le Vole de la Savyprofessional.ro sunt o alegere ingenioasă, deoarece pot să-ți ofere calitatea dorită și sunt disponibile în diverse culori, atât dinamice, cât și mai potolite.

4. Creează o atmosferă plăcută în salon. Fii preocupată și de acest aspect legat de atmosferă și asigură-te că o ședință pentru manichiură la tine este perceput de cliente ca un moment de relaxare, un moment în care au grijă de ele și se și liniștesc în același timp. Astfel, aranjează drăguț salonul, fii creativă, asigură-te că ai muzică relaxantă pe fundal sau poți chiar să lași clientele să aleagă ce vor să asculte, pentru a se simți cât mai confortabil.

5. Ascultă cu atenție clientele. Fii ochi și urechi atunci când o femeie îți spune ce tip de manichiură și-ar dori, pune întrebări, roag-o să-ți arate poze cu modele care îi plac, dacă are, pentru a înțelege cât mai clar care sunt dorințele clientei respective și pentru a nu ajunge la situații neplăcute pentru ambele părți.

În concluzie, toate aceste aspecte menționate anterior sunt lucruri care, realizate, denotă profesionalism și respect față de clientele tale, ajutându-te, de asemenea, să crești și să dezvolți tot mai mult munca ta.

 

Sursa foto: pexels.com.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.