Michelle Obama a ajuns un veritabil Fashion Icon, insa intrebarea ce sta pe buzele tuturor este: pe banii cui?

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:20

Michelle Obama, Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii poarta cele mai noi si mai scumpe creatii vestimentare.

Exista si un top al celor mai scumpe rochii purtate recent de Prima Doamna. Se vorbeste ca ar fi platit, din buzunarul propriu, 6.800 de dolari pentru un sacou pretios semnat J. Mendel, 5.000 de dolari pentru rochia verde Naeem Khan si 2.000 de dolari pentru creatia Sophie Theallet.

Outfiturile cu preturi piperate nu sunt de ieri de azi, ci inca de la primele aparitii pe care le-a avut de cand a devenit prima doamna a Americii! In februarie, cand l-a primit la Casa Alba pe presedintele Frantei, Francois Hollande, Michelle Obama a uluit cu

o rochie haute-couture Carolina Herrera, in valoare de 12.000 de dolari. Creatia albastra, spectaculoasa, cu aplicatii din dantela neagra si o centura lata din catifea, i-a evidentiat silueta de invidiat. Fara sa se gandeasca probabil la controversele pe care aceasta aparitie le va isca, inainte de intalnire, Michelle si-a fotografiat patrupezii si i-a postat pe net.

Dupa ce americanii au organizat o revolta pe Social Media cand au auzit ca rochia a costat 12.000

de dolari, Michelle a dezvaluit ca piesa i-a fost facuta cadou de catre designer. Tot cadou au fost si rochiile purtate la balurile de inaugurare ale Presedintelui Obama, creatii Jason Wu, care costa peste 25.000 de dolari fiecare. Aceste doua piese, la fel ca si rochia haute-couture Naeem Khan, purtata de Prima Doamna la o Cina a Guvernatorilor din 2012 si evaluata la peste 30.000 de dolari, au fost donate apoi Muzeului Smithsonian de Istorie Americana.

Majoritatea celebritatilor primesc gratuit rochii de la designeri faimosi, insa Michelle nu are voie sa faca asta din cauza protocolului, iar in cazurile exceptionale in care i se ofera drept cadou o rochie, acea creatie nu ajunge in dressing-ul ei, ci la muzeu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Continuam cu outfiturile scumpee si va aratam ca la cea mai recenta vizita oficiala, de la Milano, tinuta 100% italieneasca, a costat 2.200

de dolari. O alta aparitie de exceptie si intens laudata a fost cea in care Michelle Obama a ales sa poarte o creatie Oscar de la Renta, in valoare de 2000 de euro.

Culmea e ca Prima Doamna nu renunta la eticheta de fashion icon nici in vacante. Chiar si atunci hainele ei sunt scumpe si venite direct de pe catwalk. In 2009, cand se afla in vacanta la Kaneohe Bay Marine Base si a participat la slujba de Craciun, a purtat un outfit Sophie Theallet pentru care a scos din buzunar 2000 de dolari.

Prea ieftina nu a fost nici fusta inflorata Comme Des Garcons, 950 de dolari.

##VIDEO141437##

Cert e ca Michelle Obama rareori a fost prinsa pe picior gresit. Indiferent daca se afla intr-o vizita oficiala, gradinareste, sare coarda in China sau face fitness ea e pusa la punct. Totusi, dupa cum ea insasi recunoaste, cel mai mare regret vestimentar sunt pantalonii scurti pe care i-ar purta intr-una, insa nu se cade pentru o Primă Doamna.