Micii producatori, sufocati de importuri! Ramanem fara rosii romanesti in supermarket? VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 oct 2020, 23:05

E gustoasa insa nimeni nu o vrea. Nici nu mai conteaza ca e 100% naturala. Rosia autohtona incepe sa devina o raritate prin farfurii.

Mici producatori nu au unde sa-si vanda marfa pentru ca piata este ocupata de importuri. Comuna Varasti de Giurgiu. Din tata in fiu, aici, s-au cultivat legume. Toata lumea are cate o sera in curte. Acum insa bate vant de saracie.

 

Paradoxal, oamenii  muncesc pamantul, au recolte bogate, insa nu au unde sa-si vanda tonele de rosii. Supermarketurile nu le vor produsele. Exista si o explicatie: rosia neaosa nu are aspect comercial, ca de vitrina.

 

Asa ca oamenii se vad nevoiti sa dea rosiile pe preturi de nimic doar intermediarilor, iar marfa de la tarani ajunge in piete, pe tarabe, mult mai scumpa.  

 

Importurile de legume ii sufoca pe micii producatori romani. Rosiile frumoase din magazine sunt aduse din Olanda si Turcia.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

 

Asa ca multi agricultori au renuntat deja la culturile de rosii. Nu le mai aduc niciun profit. Preturile tomatelor de import ii scoate din joc.

 

Exista si o solutie ca sa ne mai putem bucura de gustul legumelor romanesti: micii producatori ar trebui sa se asocieze ca sa devina o forta pe piata.

 

Insa ce e de facut cu evaziunea fiscala? Si ea ar trebui sa dispara.

Doar asa am putea cumpara rosii cu 50 la suta mai ieftin.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.