Micii producatori, sufocati de importuri! Ramanem fara rosii romanesti in supermarket? VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 oct 2020, 23:05

E gustoasa insa nimeni nu o vrea. Nici nu mai conteaza ca e 100% naturala. Rosia autohtona incepe sa devina o raritate prin farfurii.

Mici producatori nu au unde sa-si vanda marfa pentru ca piata este ocupata de importuri. Comuna Varasti de Giurgiu. Din tata in fiu, aici, s-au cultivat legume. Toata lumea are cate o sera in curte. Acum insa bate vant de saracie.

 

Paradoxal, oamenii  muncesc pamantul, au recolte bogate, insa nu au unde sa-si vanda tonele de rosii. Supermarketurile nu le vor produsele. Exista si o explicatie: rosia neaosa nu are aspect comercial, ca de vitrina.

 

Asa ca oamenii se vad nevoiti sa dea rosiile pe preturi de nimic doar intermediarilor, iar marfa de la tarani ajunge in piete, pe tarabe, mult mai scumpa.  

 

Importurile de legume ii sufoca pe micii producatori romani. Rosiile frumoase din magazine sunt aduse din Olanda si Turcia.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Întârzie pensia pentru luna mai? La ce să se aștepte pensionarii, de această dată

 

Asa

ca multi agricultori au renuntat deja la culturile de rosii. Nu le mai aduc niciun profit. Preturile tomatelor de import ii scoate din joc.

 

Exista si o solutie ca sa ne mai putem bucura de gustul legumelor romanesti: micii producatori ar trebui sa se asocieze ca sa devina o forta pe piata.

 

Insa ce e de facut cu evaziunea fiscala? Si ea ar trebui sa dispara.

Doar asa am putea cumpara rosii cu 50 la suta mai ieftin.

 


libertatea.ro Ce averi impresionante a lăsat moștenire Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis Nababul, considerat cel mai bogat român din istorie. Cum a împărțit 17 munți și 24 de moșii

În dimineața zilei de 23 martie 1913, Bucureștiul a fost zguduit de vestea morții lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, președintele Senatului la acel moment și mâna dreaptă a regelui Carol I. Deși avea 81 de ani, era încă un om în putere, sănătatea lui fiind atent vegheată, în ultima parte a vieții, de medicii casei regale, Ion Mamulea și Nicolae Constantin Paulescu.