Micul romanesc, sarbatorit in weekend la Paris! Iata ce atractii ne asteapta in acest sfarsit de saptamana, in toata tara

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 sep 2020, 20:00

A sosit momentul ca micul nostru romanesc sa faca ravagii in Franta. Chiar se organizeaza un festival in cinstea lui.

Francezii petrec romaneste, noi in tara, sarbatorim bucatele unguresti. La Bistrita, e voie buna si gulas pe saturate. Duminica, dis de dimineata, cei mai iscusiti bucatari isi pun oalele pe foc si incep sa faca minuni. Urmariti in materialul video de ce trebuie sa tina cont pentru ca preparatul sa fie delicios.

Dar nu-i sarbatorim doar pe maghiari weekend acesta! Parcul Herastrau din Capitala va vibra pe ritmuri balcanice, rusesti si nemtesti.

Nu vor lipsi dansatoarele si nici mancarurile traditionale.

Din Bucuresti, ne mutam in capitala Moldovei, la Iasi. Va invitam la singurul festival din tara care imbina arta cu aviatia. Salturile cu parasuta si zborurile cu balonul sunt insotite de muzica buna si preturi de chilipir. Tot in Iasi, la cativa kilometri distanta, dam iar de adrenalina, dar de data aceasta cu multi cai putere. E raiul de pe pamant al pasionatilor de masini tunate si drifting.

Ramanem la sporturi extreme, dar ne mutam in Capitala, in parcarea unui mall. Sambata, campionul de Formula 1 Mika Hakkinen in carne si oase va face o demostratie de pilotaj si control.

In Bucuresti incepe Festivalul Pride Parade. Duminica va fi un Flash mob, organizat cu ocazia Zilei Internationale impotriva Homofobiei si Transfobiei. O saptamana intreaga o sa-i vedeti defiland pe strazi.

De pe strazi ne mutam in muzee.

Peste 150 din toata tara isi deschid sambata portile. De 11 editii incoace, Noaptea Muzeelor s-a transformat intr-un adevarat fenomen. Ca sa va bucurati de proiectii, concerte si expozitii inedite trebuie sa treceti mai intai proba rabdarii de fier la cozi kilometrice de la intrare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Incepand de joi, mai aveti un loc in care sa va petreceti timpul liber...

se deschide inca un mall, langa Arena Nationala, mare cat 10 stadioane.

Tot in acest loc veti putea vedea in premiera filme 4DX. O adevarata experienta pentru cele 5 simturi. Salile de cinema sunt dotate cu scaune hi-tech mobile si efecte speciale sincronizate cu actiunea de pe ecran, precum vant, ceata, fulgere, baloane de sapun, ploaie si mirosuri.

##VIDEO138047##

Acestea au fost recomadarile mele, numai bune sa va mearga la suflet.

Sunt Ilinca Obadescu, pana saptamana viitoare va urez weekend placut!