Una dintre temerile multora este proveniența cărnii de miel care se găsește în comerț, existând bănuieli că, în anumite situații, ar fi pusă la vânzare carne de câine. Dar acest lucru poate fi evitat dacă urmăm sfaturile specialiștilor.
Conform recomandărilor acestora, toată lumea trebuie să cumpere carne de miel doar din locurile autorizate – piețe, magazine sau hypermarketuri-, acolo unde acest produs ar trebui să aibă etichete detaliate care să conțină informații legate de termenul de valabilitate, numele și adresa producătorului.
Inspectorii mai spun că pe bucățile de carne trebuie să fie pusă o ștampilă care să ateste controlul animalului, iar bcrnea trebuie analizată cu multă atenție înainte de a fi cumpărată.
În plus, diferențele dintre carnea de câine și cea de miel sunt vizibile:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Carnea de câine are culoare roșu-închis, un miros atipic, neplăcut; fibră musculară fină, cu textură moale și grăsime cenușie. Piciorul câinelui are fibula, os care lipsește mielului, iar ficatul său are 6 lobi, în loc de 4 câți sunt la miel. Capul câinelui are dinții incisivi pe ambele maxilare, spre deosebire de miel la care se găsesc incisive doar pe maxilarul inferior. Carcasa de câine este mai lungă, iar configurația corpului și musculature sunt și ele mai lungi și mai subțiri.
Carnea de oaie are mirosul specific, grăsimea albă, tare și compactă și fibre musculare dense. Carnea proaspătă de miel are suprafața de culoare roz, acoperită cu o peliculă uscată, iar în secțiune, carnea roșie, lucioasă și umedă.