Mihai Albu a făcut anunțul la două luni de la operația de cancer: „Nu mai trebuie să fac” Cum arată analizele designerului

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 iul 2024, 22:01

Mihai Albu a suferit o operație în urmă cu două luni, după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată

Sursa: Facebook

Mihai Albu a împărtățit analizele sale, la mai bine de două luni de la operația dificilă prin care a trecut, după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată.

Începutul acestui an a fost unul dificil pentru designerul Mihai Albu, după ce a aflat că are cancer la prostată și a fost supus imediat unei intervenții chirurgicale. La două luni de la operație, designerul a împărtășit vești încurajatoare despre starea sa de sănătate.

Citește și: „Am aflat că am cancer când a murit...”. Mihai Albu a primit diagnosticul crunt chiar în ziua în care fratele său s-a stins din viață

Mihai Albu a dezvăluit rezultatul analizelor

Mihai Albu urmează cu strictețe un tratament prescris de medici și se recuperează bine. Designerul a promis fanilor săi că va reveni cât mai repede la marea sa pasiune: crearea pantofilor.

Pentru că starea sa de sănătate este din ce în ce mai bună, Mihai Albu s-a întors deja în atelierul său de creații. Acesta a dezvăluit că nu mai este nevoit să facă chimioterapie, ceea ce reprezintă un mare pas înainte în procesul său de recuperare.

Mai mult, medicii i-au dat undă verde să muncească, ceea ce îl bucură foarte tare.

Deja am o lună de când am aflat că am o analiză bună. E chiar în limita de jos a normalității și nu mai trebuie să fac chimioterapie. E o analiză care trebuie repetată la fiecare trei luni, de acum înainte toată viața.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Până înainte de operație am fost zilnic la atelier. După operație, am lipsit vreo două săptămâni de la atelier, dar am condus de acasă tot ce a trebuit ”, a spus Mihai Albu, potrivit  Viva.ro.

Designerul a subliniat importanța efectuării analizelor în mod regulat, deoarece acest lucru poate fi salvator. 

Cum a aflat Mihai Albu că suferă de cancer

La începutul lunii mai, prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele sociale, Mihai Albu a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer și a fost supus unei operații de îndepărtare a prostatei și a ganglionilor. Analizele regulate îi permit să monitorizeze dacă este sau nu în pericol și să ia măsuri imediate în cazul în care valorile sale se modifică.

Împărtășesc cu voi experiența prin care am trecut de curând, o călătorie pe care am început-o cu multă speranță.

În urma unui control de rutină cu rezultate modificate, rezultate ce au condus ulterior la investigații imagistice și de laborator specifice, am fost diagnosticat cu cancer (adenocarcinom – formă malignă) de prostată.

A urmat o operație de extirpare a prostatei și a ganglionilor locali, intervenție chirurgicală realizată de (…) si echipa sa, cărora le mulțumesc pentru profesionalism și implicare.

Încă mă aflu in perioada de convalescență permanent monitorizat de echipa chirurgicală, iar progresele se văd de la o zi la alta. Este extrem de important sa nu ignorați evaluările medicale periodice pentru că vă pot salva viata. Voi lăsa timpul să-mi vindece rănile, chiar mă așteaptă multe creații spectaculoase ”, spunea Mihai Albu.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.