Mihai Ghita: "E foarte usor sa manipulezi un popor, dar n-am facut asta in 15 ani de meserie"

Editor: Alexandra Dragos Autor: M.A.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:46

Un barbat zidit - la propriu! - de nevasta, gropari care vand cadavre la margine de drum, batrani ce scotocesc prin gunoaie dupa un codru de paine, copii exploatati intr-o groapa de gunoi... sunt doar cateva dintre subiectele care apar la ”Asta-i Romania!”, emisiune difuzata in fiecare sambata, de la ora 19:45.

 

Mihai Ghita: "E foarte usor sa manipulezi un popor, dar n-am facut asta in 15 ani de meserie"
Un barbat zidit- la propriu!- de nevasta, gropari care vand cadavre la margine de drum, batrani ce scotocesc prin gunoaie dupa un codru de paine, copii exploatati intr-o groapa de gunoi... sunt doar cateva dintre subiectele care apar la ”Asta-i Romania!”, de la Kanal D
- Crezi ca televiziunea e un microb?
Pentru mine nu e un microb, e profesie.
Eu nu fac televiziune, fac jurnalism de televiziune. Asta am invatat sa fac, asta fac.
- Dar in sintagma "mintiti poporul cu televizorul"? Exista multe acuzatii, in general, de manipulare a telespectatorului...
Nu, nu cred in sintagma asta. Sunt colegi care intr-adevar manipuleaza poporul, dar nu televizorul face asta. E foarte usor sa manipulezi un popor care incearca sa-si gaseasca drumul de vreo 20 de ani, e foarte usor sa-i induci sentimentul de panica, frica.
Se exploateaza la televizor, in ultimul timp, subiecte de genul: cutremure, ascultat de telefoane, securitate. Fiecare senzatie a omului e exploatata la maximum pentru un amarat de rating. N-am facut asta in 15 ani de meserie, sper sa nu ma apuc sa o fac la batranete.
- Apropo de manipulare, unii carcotasi spun ca unele subiecte din emisiunea prezentata de tine ar fi inventate... sau, cel putin, exagerate de dragul audientei.
Cum le raspunzi?
Nu cred ca avem nici macar un subiect exagerat, cu atat mai putin fabricat. Toate subiectele sunt parti din realitatea in care traim. De cand suntem pe post, oamenii se uita la noi tocmai pentru ca subiectele noastre sunt reale, sunt situatii pe care le intalnesti pe strada, la vecini, in piata, la colt.
- Cum va alegeti subiectele? si cati oameni sunt in echipa de la "Asta-i Romania!"?
Subiectele sunt alese in functie de ce realitati gasim, incercam sa avem de toate in emisiune, inclusiv ancheta.
Lucram cu echipa de stiri, pentru ca emisiunea “Asta-i Romania” este un produs al “Stirilor Kanal D”, dar si cu o echipa de baza formata din 5 jurnalisti, care se ocupa strict de acest program.
- Ce-ti place sa faci atunci cand ai timp doar pentru tine?
Pentru mine, nu prea exista notiunea asta, dar in timpul liber imi caut prietenii foarte apropiati, stau cu ei si imi place sa gatesc.
- Cum stai cu viata sentimentala?
Cu viata sentimentala stau si mai bine, si mai prost. (rade) Momentan, stau bine cu viata sentimentala.
Citeste integral interviu pe www.protvmagazin.ro!

Miahai Ghita a acordat un interviu pentru site-ul protvmagazin.ro in care a vorbit atat despre jobul sau din televiziune, emisiunea "Asta-i Romania", dar si despre viata lui sentimentala.

R:  - Crezi ca televiziunea e un microb?
M:- "Pentru mine nu e un microb, e profesie.

Eu nu fac televiziune, fac jurnalism de televiziune. Asta am invatat sa fac, asta fac".


R:- Dar in sintagma "mintiti poporul cu televizorul"? Exista multe acuzatii, in general, de manipulare a telespectatorului...
M:-" Nu, nu cred in sintagma asta. Sunt colegi care intr-adevar manipuleaza poporul, dar nu televizorul face asta. E foarte usor sa manipulezi un popor care incearca sa-si gaseasca drumul de vreo 20 de ani, e foarte usor sa-i induci sentimentul de panica, frica. Se exploateaza la televizor, in ultimul timp, subiecte de genul: cutremure, ascultat de telefoane, securitate. Fiecare senzatie a omului e exploatata la maximum pentru un amarat de rating. N-am facut asta in 15 ani de meserie, sper sa nu ma apuc sa o fac la batranete".

R:- Apropo de manipulare, unii carcotasi spun ca unele subiecte din emisiunea prezentata de tine ar fi inventate... sau, cel putin, exagerate de dragul audientei. Cum le raspunzi?
M:-" Nu cred ca avem nici macar un subiect exagerat, cu atat mai putin fabricat. Toate subiectele sunt parti din realitatea in care traim. De cand suntem pe post, oamenii se uita la noi tocmai pentru ca subiectele noastre sunt reale, sunt situatii pe care le intalnesti pe strada, la vecini, in piata, la colt".

R:- Cum va alegeti subiectele? si cati oameni sunt in echipa de la "Asta-i Romania!"?
M:-" Subiectele sunt alese in functie de ce realitati gasim, incercam sa avem de toate in emisiune, inclusiv ancheta. Lucram cu echipa de stiri, pentru ca emisiunea <"asta-i">este un produs al<>, dar si cu o echipa de baza formata din 5 jurnalisti, care se ocupa strict de acest program".

R:- Ce-ti place sa faci atunci cand ai timp doar pentru tine?
M: - "Pentru mine, nu prea exista notiunea asta, dar in timpul liber imi caut prietenii foarte apropiati, stau cu ei si imi place sa gatesc".

R:- Cum stai cu viata sentimentala?
M: - "Cu viata sentimentala stau si mai bine, si mai prost. (rade) Momentan, stau bine cu viata sentimentala".

Citeste in intregime interviul pe www.protvmagazin.ro!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii>, dar si cu o echipa de baza formata din 5 jurnalisti, care se ocupa strict de acest program".

R:- Ce-ti place sa faci atunci cand ai timp doar pentru tine?
M:- "Pentru mine, nu prea exista notiunea asta, dar in timpul liber imi caut prietenii foarte apropiati, stau cu ei si imi place sa gatesc".

R:- Cum stai cu viata sentimentala?
M:-" Cu viata sentimentala stau si mai bine, si mai prost. (rade) Momentan, stau bine cu viata sentimentala".

Citeste in intregime interviul pe www.protvmagazin.ro!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.