Mihai Ghita: “Spaga in Romania a ajuns brand national!”

Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 18:43

Mihai Ghita, prezentatorul emisiunii “Asta-i Romania!”, de la Kanal D, sustine ca puternica mediatizare a cazului invatatoarei spagare este justificata si ca, din nefericire, exemple asemanatoare sunt in majoritatea unitatilor de invatamant din Romania.

“Spaga in Romania a ajuns brand national, poate mai cunoscuta decat "Balada Mioritei." Au auzit de ea francezii, japonezii, chiar si americanii. Mai trist e ca spaga sub diversele ei forme a intrat in banal, cotidian. O promoveaza politicienii pe toate potecile patriei, o aplica unii doctori prin spitale, preotii o ridica la rang Dumnezeiesc, si o practica o parte din dascali. Mai trist e ca noi, restul, nu participam la spectacolul spagii ca simpli spectatori.

Luam mita in serios si o ducem la rang de "asa trebuie sa fie", pentru ca "Asta-i Romania!".  In cazul scolilor, cred eu, e si vina parintilor care permit ca asemnea fapte ilegale sa se produca pe holurile unitatilor de invatamant. De fiecare data cand cotizati la scoala, spital, primarie ganditi-va la banii care vi se opresc lunar pentru aceaste servicii. Voua cine va da spaga sa mergeti la munca? E vremea respectului si in Romania, iar schimbarea incepe cu noi”, a spus Mihai Ghita.

Cazul invatatoarei spagare a fost descoperit si prezentat in premiera de Stirile Kanal D si a capatat un ecou urias in media.
“Asta ne-am propus sa facem la "Stirile Kanal D" si "Asta-i Romania!", sa aratam tara asa cum e ea. Ancheta se inscrie in cursul firesc al jurnalelor noastre de stiri. Neimplicati politic, fara aranjamente cu autoritatile, noi prezentam verde in fata realitatea, dar incercam sa o si schimbam.

Ancheta in cazul invatatoarei spagare, preluata de toate institutiile media din Romania, e doar confirmarea unor ani de munca asidua pentru a va arata ca noua ne pasa”, a spus Mihai Ghita.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pe Mihai Ghita il puteti urmari in fiecare sambata de la ora 19.45, la Kanal D, prezentand emisiunea “Asta-i Romania”.