Mihai Leu s-a confruntat cu aceeași boală nemiloasă ca a tatălui său! Cum a reușit marele campion să învingă boala

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 04 iun 2024, 16:47

Mihai Leu a fost diagnosticat cu cancer în anul 2014

Sursa: Facebook Mihai Leu

Mihai Leu este primul campion mondial de box profesionist al României, însă pe parcursul anilor, starea lui de sănătate a devenit tot mai problematică.

Mihai Leu este o emblemă a României, fiind primul campion mondial al României la box profesionist, dar și campion mondial la versiunea WBO, la categoria 66, 678 de kilograme. Deși în tinerețe a avut rezultate admirabile, pe parcursul anilor, starea de sănătate a campionului s-a deteriorat, doar în ultima lună fiind transportat la spital de două ori.

Care sunt problemele de sănătate cu care se confruntă Mihai Leu

Mihai Leu este un sportiv cunoscut pentru că a reușit să devină primul campion mondial al României la box profesionist, însă în anul 2014, acesta a primit un diagnostic dur, mai exact cancerul de colon. Această veste i-a fost dată de către specialiștii unei clinici din Viena, în urma unui control amănunțit, loc în care a continuat și tratamentul ce a durat două luni și a trecut și prin două operații.

După ce Mihai Leu a crezut că a reușit să câștige în fața cancerului, boala și-a arătat adevărata față și a recidivat, motiv pentru care în anul 2024 a suferit o intervenție chirurgicală la Spitalul Militar din București, în primăvara acestui an. Starea de sănătate a campionului nu a fost una favorabilă, așa cum se așteptau medicii, iar din cauza complicațiilor apărute, aceștia au decis ca Mihai Leu să fie transportat la București, la Spitalul Fundeni, de la Hunedoara, unde se afla.

Citește și: Cine este femeia ce i-a fost alături lui Mihai Leu timp de trei decenii? Mihai Leu și soția sa s-au întâlnit în Germania

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mihai Leu s-a aflat în grija medicului Irinel Popescu, cel ce l-a ajutat să treacă și peste cancerul de colon ce a apărut în urmă cu 10 ani. El a fost operat acum vreo lună de zile, la Spitalul Militar, și a avut o ușoară complicație la plagă, cumva neimportant”, a spus profesorul dr. Irinel Popescu, pentru Gândul.

În urmă cu câteva ore, Mihai Leu a ajuns iar în grija medicilor din cauza unui eveniment similar cu cel din luna mai, iar medicul Irinel Popescu a declarat că aceste episoade sunt normale, deoarece aderențele

ce au fost operate trebuie să se refacă, iar acest proces poate produce aceste simptome.

Tatăl acestuia a avut același diagnostic dur

Mihai Leu a primit vestea că este diagnosticat cu cancer de colon ca un șoc, deoarece stilul de viață al acestuia era unul sănătos, ținând cont că era și sportiv, însă cu toate acestea, soția sa, Anna, a dezvăluit că și tatăl campionului a suferit de aceeași boală, în trecut, fiind „moștenită”.

"Nimeni nu poate să spună cu exactitate de unde i-a apărut acest cancer la colon. Mereu a mâncat sănătos, nu a băut, nu a fumat, nu a exagerat cu nimic, pur şi simplu s-a întâmplat.

Poate să fie şi ceva genetic, tatăl lui a avut aceeaşi boală în urmă cu mulţi ani, există şi varianta să-l fi moştenit, însă nimeni nu poate afirma cu certitudine acest lucru", a declarat, pentru" ziarulring.ro", soţia lui Mihai Leu.