Mihai Mărgineanu, un pasionat al vinului roșu! Ce fel de vin bea artistul nu este deloc ieftin: „Îmi place mie foarte mult”

Author: Lavinia Medrea

Mihai Mărgineanu, un pasionat al vinului roșu

Sursa: Captură KANAL D

În ultima ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, invitat a fost Mihai Mărgineanu.

În ultima ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, prezentată de Denise Rifai și difuzată exclusiv la Kanal D, invitat a fost Mihai Mărgineanu, un îndrăgit cântăreț român.

Mihai Mărgineanu, un pasionat al vinului roșu

Mihai Mărgineanu este cunoscut, în special, pentru piesele care l-au consacrat, fiind și cele mai cunoscute piese ale artistului, respectiv „Mă iubește femeile” și „Paraschivo”, piese care s-au auzit la multe petreceri ale românilor de-a lungul timpului.

Citește și: Mihai Mărgineanu, duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai” 

Cântărețul și-a exprimat plăcerea de a consuma vin, și nu orice fel de vin. Este vorba doar despre vinurile roșii, făcute din struguri de calitate și scumpe. Artistul nu se încurcă cu orice fel de băutură și refuză să consume vin de țară pentru că este „otrăvit” și îl ia durerea de cap.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ce fel de vin bea Mihai Mărgineanu

„Cum este Mărgineanu de la trei sticle în sus?”, este întrebarea cu numărul 38, adresată de Denise Rifai.

„Cred că mai prost, mult mai prost. Îmi place vinul foarte mult. Nu că nu beau vin de țară...

vinul de țară este foarte taninos și taninul este o otravă care este în structura lemnoasă a strugurelui, în sâmbure și în ciorchine. Când fac vinul industrial, taninul ăla coboară cu acei sulfiți, coboară și îl trag și nu mai e atât de taninos vinul, mie-mi place vinul roșu, în special, și acesta este un vin foarte periculos dacă nu ai mintea la tine să te oprești, pentru că vinul este atât de bun ca aliment, încât el te deschide.
Nu e ca vodca! Am observat, prietenii mei, prieteni ruși, prieteni moldoveni care beau vodcă. Beau așa și apoi cad cu capul pe masă. Păi, nu, ce-am făcut?! E ca la table, dacă la table nu vorbești, nu mai are farmec partida aia, trebuie să vorbești! Așa e și cu vinul, vinul trebuie vorbit și dacă îl vorbești cum trebuie, e bine. E adevărat că vin roșu nu se poate bea foarte mult, pentru că e foarte puternic și te pune la pământ, trebuie combinat cu ceva neapărat.

Citește și: Mihai Mărgineanu între viața de actor și cea de pilot. Biografia impresionantă a cântărețului

Tempranillo este un soi de strugure care crește la spanioli, se culege repede și este foarte, foarte mare, adică un ciorchine are și două kilograme. Este un vin cu o structură specifică, nu prea mai sunt struguri din care să iasă vin cum iese din Tempranillo și de asta îmi place mie foarte mult.

Ăla ieftin nu mi s-a părut bun, mi s-a părut prost, că pe mine mă doare capul, de la ăla scump nu prea mă doare capul, nici nu beau mult”, a răspuns Mihai Mărgineanu.