Mii de copii au putut simți îmbrățișarea celor dragi după luni de zile în care au fost răpiți de soldații ruși. ,,În fiecare dimineață, la 08:15, ne forțau să ne ridicăm în picioare pentru imnul rusesc."

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 dec 2023, 01:45

,,În fiecare dimineață, la 08:15, ne forțau să ne ridicăm în picioare pentru imnul rusesc."

Sursa: PixaBay

Soldații lui Vladimir Putin au răpit mii de copii ucraineni, iar după luni de zile, aceștia au fost eliberați, pregătiți să își revadă familia.

Mii de copii au putut simți îmbrățișarea celor dragi, după ce au fost răpiți de soldații ruși, iar timp de luni de zile, aceștia au simțit teroare și au fost mințiți că părinții lor i-au abandonat.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 395 de război în Ucraina: Aproximativ 170.000 de ruși au murit în timpul războiului din Ucraina. Rușii își mută atenția de la Bahmut spre Avdiivka și Kremina 

Soldații lui Vladimir Putin au răpit mii de copii ucraineni

Mii de copii ucraineni au fost răpiți de soldații ruși, vorbindu-se de aproximativ 16.000 de copii ce au fost luate de lângă membrii familiei pentru a fi transportați în centre din Rusia. După luni de zile petrecute în centrele din Rusia, cei mici au putut să se întoarcă la cei dragi după ce au fost mințiți că au fost abandonați de rude, dar și terorizați de stilul de viață pe care soldații ruși i-l impuneau.

Dennis Zaparacenhko este un tată ce nu și-a mai văzut cei trei copii din luna octombrie, atunci când familia a fost presată de soldații ruși să își trimită copiii în Crimeea. Cei ce au luat mii de copii ucraineni le spuneau minciuni părinților, le promiteau că cei mici vor vedea marea, se vor bucura de aer curat, iar părinții își dădeau seama de aceste minciuni mult prea târziu.

Membrii familiei erau mințiți și când venea vorba despre perioada pe are o vor petrece cei mici în centrele din Rusia, din cele câteva săptămâni pe care aceia trebuiau să le petreacă acolo, mii de copii au stat alături de soldații ruși aproximativ 6 luni.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Xi Jinping, președintele Chinei, și-a încheiat vizita oficială din Rusia. Mesajul transmis de Vladimir Putin liderului chinez

Cum au fost tratați miile de copii ucraineni 

Deși sunt mulți copii ce descriu această experiență într-un mod foarte dureros, mai sunt și câteva persoane ce spun să experiența lor a fost una bună, au fost îngrijiți și s-au distrat. Un băiat a povestit cum regimul de acolo l-a făcut să fugă de acolo, împreună cu o fată, însă după doar două zile, cei doi au fost găsiți de poliție.

Un alt băiețel a spus că în fiecare dimineață, la ora 08:15, aceștia erau obligați să se trezească și să se ridice în picioare pentru a asculta imnul Rusiei. Mama unui copil răpit de soldații ruși a declarat că fiul ei a fost amenințat, spunând că îl vor da spre adopție sau îl vor trimite la azil.

Părinții au reușit să își recupereze copiii prin intermediul unei organizații ce a plătit pentru călătoria care le-a dus pe mame prin Polonia, Belarus și în cele din urmă Rusia.

"Nu au niciun drept ca agresor să se atingă de orice familie, de orice copil, pentru că aceasta este o crimă de război. Ei trebuie să fie pedepsiți de un tribunal ucrainean sau la Haga.", a declarat Nikola Kuleba, membru al ONG-ului. 

Citește și: Va fi judecat vreodată Vladimir Putin pentru crime de război?
Sursa: digi24.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.