Mii de persoane manifesteaza in Capitala, a fost adus un dric pentru "moartea Sanatatii!"

Editor: Alina Dirdala Autor: A.M.
Actualizat: 26 feb 2017, 21:02

Peste 4.000 de cadre sanitare s-au adunat in Piata Victoriei, pentru protestul fata de nivelul salariilor si celelalte probleme din sistem, ei aducand in fata Guvernului un dric cu coroane de flori si sicriu pe care scrie "Sanatate".

Cei peste 4.000 de angajati din sanatate care protesteaza sambata in Bucuresti au plecat in mars din Piata Victoriei spre Parlament, pe Calea Victoriei, cu tobe, stegulete si pancarte cu mesaje prin care cer, in primul rand, un buget de 6% din PIB pentru sistem si salarii mai mari.

In primele randuri ale coloanei de manifestanti se afla presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, lideri ai Federatiei Sanitare Sanitas si protestatari cu tobe si pancarte pe care scrie "6% pentru Sanatate", "Noi va consultam, voi nu ne consultati" si "Jos labele de pe spitalele publice!".

Dupa acestia, in coloana urmeaza manifestanti cu coroane de flori, precum si unul imbracat in calugar, cu o cruce pe care scrie "Sanatate" si este lipita o fotografie a ministrului Eugen Nicolaescu.

Poza ministrului Sanatatii este lipita si pe un sicriu aflat in dricul adus la protest, care sugereaza, potrivit organizatorilor, tot "Moartea Sanatatii".

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Coloana

de manifestanti este insotita si de o masina cu statie de amplificare si boze, din care se aude muzica simfonica si coruri din opere, cum ar fi "Corul sclavilor" din "Nabucco" de Verdi.

Protestatarii ar urma sa ajunga, la ora 13.00, la alveola Parcului Izvor, unde vor manifesta pana la 13.30. Angajatii din sanatate cer minimum 6% din PIB pentru Sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu

paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte si de calitate pentru pacienti, precum si consultarea reala a Coalitiei Profesionistilor din Sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.( sursa Medaifax)