Mii de persoane care și-au făcut testul pentru coronavirus au primit un rezultat greșit, informație care a fost confirmată de autorități în timpul unei conferințe de presă.
Teste de Covid-19 greșite. Mii de persoane au primit un diagnostic greșit
3.700 de persoane care au fost testate pentru coronavirus au primit un rezultat pozitiv cu toate că, în realitate, acestea erau sănătoase. Totul s-a întâmplat în Suedia, testele greșite reușind să dea peste cap statisticile oficiale oferite de autorități.
Informația referitoare la rezultatele greșite ale testelor de COVID-19 a fost confirmată de autoritățile medicale prin intermediul unei conferințe de presă. Din primele informații se pare că testele greșite ar fi fost făcute în principal în cazul persoanelor care prezentau simptome ușoare și care s-au testat cu ajutorul testelor PCR.
Eroarea a fost descoperită după ce două laboratoare au analizat eficacitatea testelor PCR fabricate în China. În urma cercetărilor, specialiștii au constatat că testele efectuate nu au putut face distincţia între probele cu o concentraţie redusă de virus şi probele negative. Astfel, persoanele care au fost testate au primit un diagnostic greșit, fapt care a stârnit un val de revoltă.
Suedia anunțat la începutul săptămânii 86.900
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
Nu este pentru prima oară când testele de coronavirus sunt greșite. O situație similară a fost semnalată și în România, atunci când au fost înregistrate 23 de teste fals pozitive la CFR Cluj. La acel moment, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat care sunt lucrurile care ar fi putut influența rezultatele testelor.
"Lucrându-se în serie, există şi o probabilitate ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează. Dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive, prima dată şi negative, a doua oară. Fiecare punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii, şi testele", a spus Ministrul Sănătății.
Citeste si: Ce se întâmplă în corpul persoanelor vârstice după administrarea vaccinului pentru Covid-19