MII de venezueleni ii aduc un ULTIM OMAGIU lui Hugo Chavez. Fostul presedinte va fi inmormantat vineri

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 07 nov 2020, 14:40

Mii de venezueleni au venit la capela construita in Academia Militara din Caracas, unde este depus trupul neinsufletit al lui Hugo Chavez, pentru a-i aduce acestuia un ultim omagiu inaintea funeraliilor de vineri.

Televiziunea publica, a transmis in direct, prezentand imagini cu sicriul pe jumatate deschis, o parte fiind acoperita cu steagul Venezuelei, insa fara a filma direct fata presedintelul, decedat la 58 de ani din cauza cancerului, dupa ce a condus tara timp de 14 ani.

In fata sicriului este un adevarat pelerinaj. Majoritatea persoanelor se opresc, unele isi fac semnul crucii, ating sicriul sau saluta militareste. De la megafon, li se cere vizitatorilor sa nu faca fotografii.


Dupa o noua zi de omagii, joi, funerariile, anuntate pentru vineri, incepand cu ora 10.00 (17.30 ora Romaniei), vor avea loc in prezenta a numerosi lideri latino-americani, multi dintre ei aflandu-se deja in capitala venezueleana.

Miercuri, trupul neinsufletit al presedintelui Chavez a fost transferat de la spitalul militar unde acesta a decedat, la Academia Militara, escortat de beretele rosii din garda de onoare prezidentiala, dupa un parcurs de sapte ore pe strazile capitalei.


In aplauzele multimii si scandari "traiasca Chavez!", soldatii au ridicat sicriul acoperit cu drapelul national din cortegiul funerar, fiind purtat pe umeri de mai multi angajati, inainte sa intre in Academie, cladire simbolica unde presedintele defunct, militar de cariera, si-a format viziunea politica.

Hugo Chavez a luptat din iunie 2011 impotriva unui cancer in zona pelviana. Dupa mai mult de doua luni de spitalizare in Cuba, el s-a intors la Caracas la 18 februarie, insa fara a mai aparea in public de la acea data.


Sursa: Mediafax