Oligarhii ucraineni încep să părăsească țara. Printre ei, Rinat Ahmetov, patronul Șahtiorului!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 14 nov 2022, 08:10

Rinat Ahmetov

Sursa: Facebook

Mai mulți miliardari ucraineni părăsesc țara în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Libertatea.ro scrie, citând o publicație ucraineană, că mai mulți miliardari au părăsit Ucraina în contextul tensiunilor cu Rusia.

20 de chartere și avioane private au plecat de la Kiev doar duminică, ele având la bord miliardari ucraineni. Politicianul Igor Abramovich, membru al partidului pro-rus Pentru Viață, Viktor Pinciuk, miliardar căsătorit cu fiica fostului președinte ucrainean Leonid Kucima sau Vadim Novinski sunt printre miliardarii care au părăsit Ucraina.

Rinat Ahmetov ar fi plecat din Ucraina încă de pe 30 ianuarie, destinația zborului fiind Zurich, dar unul dintre avioanele miliardarului ucrainean a zburat ieri cu alte persoane bogate care au părăsit Ucraina.

Miliardarii ucraineni încep să părăsească țara. Printre ei, Ahmetov

Rinat Ahmetov este patronul formației Șahtior Donețk. La Șahtior a fost în trecut antrenor Mircea Lucescu, tehnicianul român având în palmares mai multe titluri și cupe în Ucraina cu această echipă.

În prezent Mircea Lucescu o antrenează pe marea rivală a lui Șahtior din Ucraina, Dinamo Kiev, patronată de un alt mare miliardar, Igor Surkis. În condițiile în care președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că Putin a decis să invadeze Ucraina, Surkis a decis ca echipa lui, aflată în cantonament în Antalya, să nu se mai întoarcă în țară.

Potrivit digisport.ro, Lucescu ar urma să fie înlocuit pe banca lui Dinamo Kiev cu fostul selecționer al Ucrainei, Andriy Shevchenko.

Citeste si: Joe Biden a anunţat exact când începe războiul. Mai mulți oficiali americani au confirmat informația

Joe Biden le-a spus liderilor NATO că Putin a decis să invadeze Ucraina

Surse diplomatice citate de The Guardian și Financial Times au declarat că președintele SUA, Joe Biden, le-a transmis liderilor NATO că Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Autoritățile ruse neagă această informație.

Și secretarul de stat american, Antony Blinken, era de părere că o invazie rusă poate începe în orice moment.

„Ne aflăm într-o fereastră în care o invazie ar putea începe în orice moment- și, pentru a fi clar, inclusiv în timpul Jocurilor Olimpice”, declara vineri Blinken.

SUA le-au transmis cetățenilor americani să părăsească imediat țara, președintele Joe Biden atrăgând atenția că nu vor fi efectuate misiuni de scoatere a cetățenilor americani din Ucraina în cazul unei invazii ruse.

Totodată, și autoritățile ruse și-au sfătuit personalul neesențial de la Kiev să părăsească temporar Ucraina.

Citeste si: Conflictul Rusia-Ucraina: Cum ar încerca ucrainenii să evite războiul! "Suntem amenințați și șantajați"

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.