Miliardarul Petr Kellner a murit într-un accident aviatic! Elicopterul în care se afla cel mai bogat om din Cehia s-a prăbușit în Alaska

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 23 iul 2022, 05:00
Petr Kellner a murit într-un tragic accident aviatic

Cel mai bogat om din Cehia, Petr Kellner, a murit într-un tragic accident de elicopter la doar 56 de ani. Elicopterul în care miliardarul se afla s-a prăbușit în Alaska. Alți patru oameni și-au pierdut viața.

Miliardarul Petr Kellner a încetat din viață, sâmbătă, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit în Alaska, a anunțat, luni, grupul financiar PPF, fondat de Kellner, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Cel mai bogat om din Cehia a murit într-un accident aviatic

Grupul financiar PPF, fondat de Kellner, a anunțat, luni, tragicul eveniment care a avut loc în Alaska. Petr Kellner și alte patru persoane și-au pierdut viața în nefricitul accident aviatic care a avut loc sâmbătă.

Anunţăm cu profundă durere că, într-un accident de elicopter survenit sâmbătă în munţii din Alaska, fondatorul şi acţionarul majoritar al PPF, dl Petr Kellner, a murit într-un mod tragic”, a comunicat grupul.

În total cinci persoane și-au pierdut viața în tragicul eveniment aviatic, cauzele prăbușirii fiind cercetate în acest moment.

Petr Kellner a fost unul dintre cei mai importanți exponenți ai mediului de afaceri din Cehia postcomunistă.

Averea lui fiind estimată în Forbes la 17,5 miliarde de dolari.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cel mai influent om de afaceri din Cehia a înființat PPF la începutul anilor 1990, ca societate de investiții, pentru a lua parte alături de partenerii săi la acțiunea de privatizare a companiilor de stat din Republica Cehă,

iar în prezent grupul este implicat în diverse segmente de piaţă, inclusiv asigurări, finanţe, telecomunicaţii, media şi biotehnologie, în Europa, Asia şi SUA. 

Locul unde s-a produs elicopterul în care se aflau cinci persoane

Accidentul de elicopter în care au murit cinci oameni a avut loc în zona Ghețarului Knik, situat la 80 de kilometri de orașul Anchorage. Încă nu este clar dacă elicopterul s-a prăbușit pe ghețar sau în apropierea acestuia.

Echipele de intervenție au descoperit duminică rămășițele elicopterului și cinci persoane decedate și un rănit. Persoana rănită se află în stare gravă și a fost transportată de urgență la spital.

Accidentul este investigat de Oficiul american pentru Siguranța Transporturilor (NTSB).

Citeste si: Explozie la motorul unui avion, la scurt timp de la decolare! În ce stare se află pasagerii

Cine sunt cele cinci persoane decedate în accident

Persoanele care au murit în accidentul aviatic au fost indentificate, precizează autoritățile din Alaska. Cele cinci persoane care au murit în accident sunt Gregory Harms (52 ani), din Colorado, Petr Kellner (56 ani) și Benjamin Larochaix (50 ani), amândoi din Republica Cehă, și două persoane din Alaska, Sean McMannany (38 ani), și pilotul Zachary Russel (33 ani).

În urma accidentului din Alaska există un supraviețuitor care se află în stare gravă, au anunțat autoritățile din Alaska. De asemenea, se fac cercetări pentru a descoperii motivul prăbușirii elicopterului.

Citeste si: BREAKING NEWS! Un avion cu 83 de persoane la bord s-a prabusit!