MILIOANE de oameni sunt IN DOLIU! Un important om de cultura a incetat din viata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 18 oct 2020, 14:10

Milioane de oameni sunt in doliu!

Frederik Pohl, un prolific scriitor american de romane stiintifico-fantastice, precum "Poarta" ("Gateway"), din 1977, a murit la varsta de 93 de ani, a anuntat agentul sau literar, citat de Reuters.

 

Frederik Pohl a murit luni, intr-un spital din apropiere de resedinta sa din orasul Palatine, o suburbie aflata la nord-vest de Chicago.

 

Cel mai cunoscut roman scris de Frederik Pohl, care a publicat si poezie si a lucrat si ca editor literar, este "Poarta", aparut in 1977, care spune povestea unei statii spatiale ascunse intr-un asteroid.

Romanul a fost recompensat cu cele mai importante patru premii acordate in domeniul literaturii SF, inclusiv cu Hugo Award, si a fost adaptat ulterior intr-un joc video.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Romancierul, nascut in 1919 in cartierul Brooklyn din New York, a castigat prestigiosul National Book Award la sectiunea "roman stiintifico-fantastic" cu romanul "Jem",

publicat in 1980.

 

Pohl este totodata coautor, alaturi de celebrul scriitor Isaac Asimov, al romanului "Our Angry Earth", un eseu polemic din 1991 care denunta distrugerea naturii de catre om. La inceputul carierei sale, Frederik Pohl a colaborat cu un alt scriitor american celebru de romane SF, Cyril M. Kornbluth.

 

Unele dintre cartile scrise de Frederik Pohl au fost adaptate pentru televiziune, precum romanul "The Clone Master", adaptat de NBC in 1981, si "The Midas Plague", un roman ecranizat in Germania.



/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/Clipboard02-721f33223f9ed3dae294f81f82b0fae0.jpg
Sursa: Mediafax.