Milioane de români ortodocşi fac acest păcat. Cine nu are voie să fie naș de cununie

Autor: O.P.
Actualizat: 25 dec 2019, 14:18

Naşii sunt prezenţi în două momente importante prin care trece un creştin-ortodox: botezul şi căsătoria

Cine nu are voie să fie naș de cununie

Ei devin părinţi spirituali ai celui botezat sau ai mirilor pe care-i cunună. Biserica are, însă, o serie de reguli stricte pentru ca cineva să poată fi naş

Naşii sunt prezenţi în două momente importante prin care trece un creştin-ortodox: botezul şi căsătoria. Ei devin părinţi spirituali ai celui botezat sau ai mirilor pe care-i cunună.

Biserica are, însă, o serie de reguli stricte pentru ca cineva să poată fi naş.

Citeste si: Guvernul DUBLEAZĂ salariile de la 1 ianuarie! Ultima lege aprobată în acest an, are efect de la 1 ianuarie 2020

Atât botezul, cât şi cununia, sunt considerate de Biserică slujbe speciale, numite Taine. Amândouă reprezintă o renaştere spirituală: cel botezat se naşte în viaţa de creştin, iar mirii se nasc în viaţa nouă, aceea a unei familii.

De aceea, spun oamenii Bisericii, la ambele Taine trebuie să asiste părinţii spirituali sau naşii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În cadrul logodnei, naşii pun, împreună cu preotul slujitor, inelele pe degetele mirilor, pun şi iau de pe cap cununiile mirilor la cununie.

Tot ei sunt cei care ţin lumânările, de o parte şi de alta a celor doi tineri care se cunună şi participă la dansul ritual, din rânduiala acestei Sfinte Taine.

Citeste si: Ce mancare primeste Liviu Dragnea de Craciun in puscarie