Milioane de romani sunt in pericol! Decizia Guvernului care le AMENINTA vietile

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 04:05

Incepand cu anul viitor, mii de medicamente cu preturi sub 25 de lei nu se vor mai fabrica si vinde pe piata din Romania.

Astfel, peste opt milioane de persoane care folosesc asa-numitele medicamente generice vor fi afectati deoarece, fara un calcul diferentiat al taxei clawback, producerea acestor pastile nu mai este rentabila, pretul lor fiind mai mic decat costurile de productie.

“Medicamentele generice aduc economii in sistem. Fara medicamentele generice, sistemul de finantare al medicamentelor nu ar putea functiona, ar fi nesustenabil. Noi suntem un instrument de control al cheltuielilor facute pe medicamente, pentru ca sunt medicamente generice care sunt si de zece ori mai ieftine decat un original.

Inseamna ca se pot economisi de zece ori mai multi bani fata de cat s-au cheltuit initial sau se pot trata de zece ori mai multi pacienti”, a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice, Adrian Grecu

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.