Milioane de români vor beneficia de un nou ajutor de 250 de lei pe cardurile sociale. Când vor intra banii

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 29 iul 2024, 12:42

Aproximativ 2,6 milioane de persoane vor beneficia de ajutorul de 250 de lei

Începând cu 14 august, aproximativ 2,6 milioane de români eligibili vor primi o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile de alimente, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Adrian Câciu.

O nouă tranșă de 250 lei va fi virată pe cardurile de alimente ale românilor eligibili începând cu data de 14 august, conform anunțului făcut de Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene.

Când vor începe să se acorde ajutoarele

Acest ajutor, acordat sub formă de tichete sociale, este destinat unui număr impresionant de 2,6 milioane de persoane. Cardurile pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente sau pentru mese calde, oferind astfel un sprijin esențial celor mai vulnerabili cetățeni din România.

„În luna august, aproximativ 2,6 milioane de persoane vor primi o nouă tranșă de 250 de lei. Încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu suma de 250 lei va începe pe 14 august pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili”, a transmis Adrian Câciu pe Facebook.

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt diversificați, incluzând atât copii, cât și adulți, toți încadrați în diverse categorii de vulnerabilitate.

Mai precis, sunt eligibili persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii nu depășesc 2.000 lei. De asemenea, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, unde venitul lunar pe membru de familie nu depășește 675 lei, și familiile monoparentale cu aceleași condiții de venit, vor primi acest sprijin.

Citește și: „Mă şi sperie, mă şi entuziasmează”. David Popovici, favorit la medalia de aur la 200 metri liber la JO 2024. Când se va disputa finala

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: Ziua Imnului Național al României. 176 de ani de când „Deşteaptă-te române!" a fost cântat pentru prima dată

2,6 milioane de persoane vor beneficia de ajutorul alimentar

Nu sunt excluse nici familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutor de incluziune conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune. Pensionarii din sistemul public de pensii, precum și cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000

lei, sunt și ei pe lista beneficiarilor. De asemenea, persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare, vor primi acest ajutor.

Acest program de ajutor alimentar este parte a unui efort mai amplu al Guvernului României de a sprijini cetățenii cei mai vulnerabili, în contextul economic actual. Fondurile provin din bugetul de stat și din fonduri europene, gestionate de Ministerul Fondurilor Europene.

Prin aceste măsuri, guvernul urmărește să asigure un nivel minim de bunăstare pentru persoanele care se confruntă cu dificultăți economice severe.

În contextul creșterii prețurilor la alimente și al inflației generale, aceste carduri de alimente oferă un sprijin vital pentru milioane de români care altfel ar avea dificultăți în a-și asigura necesitățile de bază.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.