Militari UCISI in Crimeea! Urmeaza lupte grele?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:58

Pe hartie, Crimeea este anexata de Rusia, in peninsula, insa, Ucraina nu-si cheama trupele acasa! Un militar ucrainean si un paramilitar prorus au fost ucisi in Crimeea, iar Kievul si-a autorizat fortele sa utilizeze armele.

In aceasta dimineata, aproximativ 200 de membri ai militiilor proruse au ocupat sediul marinei ucrainene in Sevastopol. Tensiunea nu s-a risipit in Crimeea. Dupa anexarea peninsulei la Rusia, conflictele par sa izbucneasca din clipa-n clipa!

Un militar ucrainean si-un paramilitar prorus au fost ucisi ieri dupa-amiaza, in timp ce alti doi soldati, un ucrainean si-un alt prorus au fost raniti, dupa ce baza ucraineana din Simferopol a fost atacata.



Oficialii de la Kiev spun ca agresorii purtau uniforma militarilor rusi si erau inarmati cu pusti automate si cu o pusca cu luneta. Dupa acest atac, Ministerul ucrainean al Apararii si-a autorizat trupele din Crimeea sa-si foloseasca armele pentru a-si apara viata. Comandantul Marinei ucrainene a anuntat ca "tentativele de luare cu asalt ale unor unitati militare s-au multiplicat" in ultimele zile in Crimeea.

Pierderea Crimeei i-a scos pe ucraineni din nou pe Euromaidan! Nici nu se crapase de zori, astazi, cand aproximativ o suta de manifestanti au iesit sa protesteze.


De cealalta parte, rusii au sarbatorit anexarea istorica in Piata Rosie, impreuna cu Vladimir Putin. Dupa anexarea oficiala a Peninsulei de la Marea Neagra, Ucraina nu-si cheama trupele acasa. Si pare dispusa sa lupte pentru bucata de pamant care le-a apartinut din 1954.

Premierul interimar ucrainean, Arseni Iateniuk, a apreciat ca acest conflict cu Rusia, in Crimeea, a trecut "de la faza politica la cea militara".
De cealalta parte, Moscova le da variante militarilor ucraineni: se pot alatura armatei ruse sau sunt "liberi sa paraseasca peninsula". Aproximativ 20 de mii de soldati ucraineni sunt acum in Crimeea.

Anexarea Crimeei starneste un val de cereri similare in zona. Vocea Rusiei vorbeste deja despre solicitari ale Transnistriei si Gagauziei de alipire la Rusia. NATO a condamnat alipirea "ilegala" a Crimeei la Rusia si a indemnat Moscova si Kievul la "retinere", dupa incidentul soldat cu doi militari morti.


Intre timp, creste tensiunea in zona de est a Europei. 12 avioane de lupta au fost trimise deja de Statele Unite in Polonia, iar Rusia si-a trimis aeronave de vanatoare in Belarus.
##VIDEO106425##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei