Minciuna care i-a adus unei femei indemnizații în valoare de 100.000 de euro. N-o să-ți vină să crezi la ce a recurs femeia pentru a scăpa de muncă

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 12 feb 2024, 09:36

O femeie din Italia a mințit că a născut cinci copii pentru a beneficia de concediu și indemnizații

Sursa: Pexels

Într-un caz surprinzător și inedit din Italia, o femeie a recurs la o minciună ingenioasă pentru a evita munca și a obține indemnizații substanțiale. Aceasta a pretins că are cinci copii, declarație care i-a adus beneficii financiare în valoare de 100.000 de euro.

O femeie din Italia a fost descoperită că a mințit în legătură cu nașterea a cinci copii pentru a beneficia ilegal de concediu de maternitate și de indemnizațiile corespunzătoare, delapidând astfel statul cu o sumă semnificativă, estimată la peste 100.000 de euro. Această înșelăciune a avut loc pe o perioadă de cinci ani, între 2014 și 2019, până când autoritățile au descoperit falsul și au luat măsurile necesare.

Minciuna care i-a adus unei femei din Italia indemnizații de peste 100.00o de euro

Într-un scandal recent din Italia, o angajată la un restaurant fast-food a fost protagonistă într-o schemă complexă de fraudă, prin care a încercat să evite munca și să obțină ilegal sume semnificative de bani.

Femeia a recurs la minciuni elaborate, declarând că a dat naștere la cinci copii și prezentând certificate de naștere fictive, susținute de documente medicale care afirmau că a trecut prin 12 sarcini periculoase într-un interval de cinci

ani. Deși femeia a reușit să păcălească pentru o vreme sistemul cu această schemă complexă, în cele din urmă a fost prinsă. Autoritățile au devenit sceptice cu privire la veridicitatea afirmațiilor sale, având în vedere imposibilitatea biologică de a avea atât de multe nașteri și sarcini într-un interval de doar cinci ani. 

Citește și: Două escroace au ajuns la sume de ordinul sutelor de mii de lei! Acestea păcăleau oamenii ca, mai apoi, să-i jefuiască

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Planul său de înșelăciune a inclus și prezentarea de certificate medicale semnate de un ginecolog, dar autoritățile au descoperit ulterior că aceste documente erau falsificate. Femeia și soțul ei, care a fost complice în această schemă, au falsificat semnăturile medicilor pentru a da credibilitate afirmațiilor lor fantastice.

Ce riscă femeia care a fraudat statul italian

Eforturile disperate ale femeii de a evita munca și a profita ilegal de sistem au inclus și acordarea de nume copiilor imaginați.

Acest comportament incredibil a ridicat semne de întrebare cu privire la eficacitatea sistemelor de verificare și necesitatea unor măsuri mai stricte pentru prevenirea unor astfel de fraude.

Citește și: Studenții care își vor falsifica lucrarea de licență vor fi amendați sau exmatriculați

În cele din urmă, autoritățile au demarat o investigație care a dus la expunerea întregii scheme, iar femeia și soțul ei au fost condamnați la închisoare.

Femeia a primit o pedeapsă de un an și 8 luni pentru implicarea ei în această fraudă complexă.

Acest caz subliniază importanța implementării unor mecanisme de verificare mai riguroase în sistemele sociale și financiare pentru a preveni astfel de tentative de fraudă și pentru a proteja corectitudinea sistemelor de asistență socială.