Ingrediente
500 g faina alba
Un pachetel de drojdie uscata
100 ml lapte caldut
100 ml iaurt
100 g unt
2 oua
5 linguri de zahar
1 plic de zahăr vanilat
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita rasa de sare
150 de grame zahar pudra vanilat
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se cerne faina si se pune pe o planseta, se face un caus in mijloc si se pune drojdia, zaharul, un plic de zahar
Ouale se bat putin si se amesteca cu laptele, iaurtul si untul. Se framanta totul pana avem un aluat elastic dar nu foarte tare si nici lipicios.
Se lasa sa creasca la loc caldut acoperit de un prosop, iar cand a crescut se intinde cu facaletul si se da forma de gogoasa cu un cutit, pahar sau se formeaza romburi pentru a face forma clasica de minciunele (romburile se taie la mijloc si se trece un colt prin gaura impletind gogoasa).
Se prajesc in baie de ulei pana devin aurii apoi se pudreaza cu zahar vanilat.