Ingrediente
350 g aluat sfaramicios
1 dovlecel curatat si maruntit
150 g peste afumat (orice fel de peste)
1 lingura marar proaspat (sau marar uscat)
4 oua
100 ml lapte
125 ml smantana fermentata
Piper
Mod de preparare
Daca ati tinut aluatul la frigider, aduceti-l la temperatura camerei inainte de a-l intinde pe o planseta pudrata cu faina.
Taiati 6 rondele de aluat, cu diametrul de 13 cm, cu ajutorul unui bol, reintinzand resturile de aluat, daca este necesar.
Captusiti formele, presand aluatul direct pe fundul formelor, in asa fel incat sa obtineti un strat uniform. Refrigerati 30 de minute.Pentru umplutura, taiati pestele foarte marunt.
Presarati putina sare peste dovlecelul tocat, amestecati bine si lasati-l intr-o sita, astfel incat sa se scurga toata apa din el. Bateti ouale cu smantana fermentata, laptele si piperul. Adaugati pestele afumat si dovlecelul. Preincalziti cuptorul la 180 C.
Puneti tava cu formele de tarta umplute pe o tava joasa si impartiti umplutura in mod egal in toate formele.
Coaceti aproximativ 25 de minute, pana cand se leaga umplutura si se rumeneste baza.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii