Minivacanța de Sf. Andrei 2023: În ce orașe din România poți merge pentru a participa la deschiderea târgurilor de Crăciun

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 17 nov 2023, 10:29

Cele mai cunoscute târguri de Crăciun se vor deschide la data de 30 noiembrie 

Sursa: Unsplash

Spiritul Crăciunului plutește în aer, iar românii așteaptă cu nerăbdare minivacanța de Sf.Andrei pentru a admira cele mai frumoase târguri de Crăciun.

Temperaturile au scăzut și iarna vine cu pași repezi, creând atmosfera ideală pentru oamenii ce își doresc să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Cele mai cunoscute și apreciate târguri de Crăciun din România se deschid în minivacanța de Sf. Andrei 2023, iar acestea sunt toate informațiile pe care trebuie să le știți despre aceste evenimente.

Târgurile de Crăciun din România ce se deschid în minivacanța de Sf. Andrei

Sfântul Andrei este celebrat în fiecare an la data de 30 noiembrie, iar cu această ocazie, românii vor avea parte de mai multe zile libere în care se pot bucura de târgurile de Crăciun ce se deschid în această perioadă. Imediat după data de 30 noiembrie, românii vor celebra data de 1 decembrie, Ziua Națională a României, ceea ce prelungește vacanța românilor de la sfârșitul acestei luni. Deoarece cele două sărbători sunt celebrate una după cealaltă, fiind considerate zile libere legale, oamenii au parte de o mini-vacanță de patru zile.

Citește și: Când se aprind luminițele de Crăciun în București

Oamenii ce își doresc să folosească această mini-vacanță pentru a descoperi târgurile de Crăciun ce se deschid în această perioadă vor putea să facă o expediție în cele mai mari orașe din țară pentru a intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Vinul fiert, turta dulce, mirosul preparatelor de iarnă, colindele de Crăciun și luminițele decorative vor di principalele elemente ce vor face din România o țară de basm.

Târgul de Crăciun din București

Unul dintre cele mai apreciate târguri de Crăciun din România se va deschide în perioada în care românii au minivacanța de Crăciun, mai exact la data de 30 noiembrie. Este vorba despre târgul de Crăciun din București, ce se va desfășura în perioada 30 noiembrie-26 decembrie 2023. În cadrul acestui târg de Crăciun, vizitatorii vor putea să observe bradul plin de luminițe de 30 de metri, peste 130 de căsuțe colorate, de unde oamenii pot să își achiziționeze preparate tradiționale românești, ornamente specifice acestei sărbători.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aceasta este ediția cu numărul 16 a târgului de Crăciun și va pune la dispoziția oamenilor două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor.

În zilele importante, mai exact la deschiderea târgului, de Ziua Națională a României, de Sfântul Nicolae, de Ajunul şi în cele două zile de Crăciun, precum şi weekend-uri, organizatorii îi vor surprinde pe vizitatori cu momente artistice surprinzătoare.

Târgul de Crăciun din Brașov

Orașul Brașov își va îmbrăca haina de sărbătoare la data de 30 noiembrie, atunci când se va deschide celebrul târg de Crăciun din Brașov.

Acest târg își va deschide porțile în perioada 30 noiembrie 2023-7 ianuarie 2024, iar pe vizitatori îi așteaptă numeroase momente speciale, alături de decorațiuni de vis, perfecte pentru crearea unui oraș rupt din basm, potrivit urban.ro.

Citește și: Programul Târgurilor de Crăciun în 2023 în București, Brașov, Sibiu și Cluj

Deschiderea târgului de Crăciun va avea loc la ora 10:00, iar în seara respectivă se vor aprinde milioanele de luminițe din oraș, românii bucurându-se din plin de tematica târgului, „Decembrie de poveste la Brașov”. Pe vizitatori îi vor aștepta 46 de căsuțe în care vor fi comercializate diferite obiecte artizanale, perfecte pentru a fi oferite drept cadou în această perioadă, dar și băuturi specifice perioadei reci a anului, alături de diferite alimente și preparate tradiționale românești. 

Târgurile de Crăciun din Iași și Oradea

Și orașele Iași și Oradea se pregătesc pentru mini-vacanța de Sfântul Andrei, la data de 30 noiembrie având loc marea deschidere a târgurilor de Crăciun. Târgul de Crăciun și Orășelul Copiilor din Iași vor fi deschise în perioada 30 noiembrie 2023- 8 ianuarie 2024, iar evenimentele vor fi organizate pe axa Bd. Ștefan cel Mare  – Piața Unirii – Str. Lăpușneanu. Între Piața Palatului Culturii și Casa Cărții, oamenii se pot delecta de la zecile de căsuțe ce sunt pregătite în stil de sărbătoare, colindele și luminițele creând o poveste magică de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Oradea se va deschide și el la data de 30 noiembrie și va putea fi vizitat de către români până la data de 26 decembrie. Vizitatorii vor putea intra în spiritul sărbătorilor cu ajutorul luminițelor și a figurinelor decorative, iar în această locație de vis vor fi amplasate cunoscutele căsuțe pline de bunătăți și o roată panoramică pentru a avea o privire de ansamblu asupra locului de poveste.