Ministerul Afacerilor Externe, anunț despre călătoriile în Grecia. Ce acte sunt necesare?

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 29 ian 2021, 05:00

Ministerul Afacerilor Externe, anunț despre călătoriile în Grecia. Ce ar trebui să știe turiștii care și-au programat concediul în perioada următoare?

Ministerul Afacerilor Externe, anunț despre călătoriile în Grecia.  Autoritățile au făcut o serie de precizări cu privire la accesul turiștilor români prin punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas. 

Citeste si: 20 de tari din Europa impun restrictii sau interzic accesul romanilor

Ministerul Afacerilor Externe, anunț despre călătoriile în Grecia. Ce acte sunt necesare?

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că deși platforma electronică unde turiștii puteau intra pentru a completa formularul nu a funcționat astăzi, au fost luate măsuri pentru a fi rezolvată această problemă. Astfel, autoritățile au menționat că formularul poate fi completat în prezent și că accesul turiștilor în Grecia va fi permis începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 6:00.

Actele pe care turiștii trebuie să le prezinte la vamă sunt testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, emis cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei și tradus în limba engleză, dar și formularul

electronic completat.

Citeste si: Mesajul dur al unui medic pentru cei care nu cred în coronavirus: "Hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți"

"În continuarea informațiilor cu privire la condițiile de intrare a turiștilor în Republica Elenă  prin punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas, MAE precizează că platforma electronică  https://travel.gov.gr  pentru completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) nu a funcționat începând de astăzi,

ora 00.00, ora comunicată de către autoritățile elene.

În acest context, MAE a întreprins, în regim de urgență, demersuri prin Ambasada României la Atena și pe lângă Ambasada Greciei în România pentru semnalarea acestei disfuncționalități și pentru a solicita remedierea imediată a acesteia. Urmare acestor demersuri, autoritățile elene au remediat problema tehnică apărută, iar la acest moment platforma este funcțională.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Totodată, autoritățile elene au precizat că pentru toate formularele completate în cursul zilei de 14 iulie, codurile QR se vor emite începând cu ora 00.01, în noaptea de 14-15 iulie a.c., iar intrarea pe teritoriul Republicii Elene se va putea efectua începând cu ziua de miercuri, 15 iulie a.c., ora 6.00.

MAE reamintește că începând de mâine, 15 iulie, ora 6.00, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei și testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, emis cu maximum 72 ore înainte de momentul

intrării pe teritoriul  Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

De asemenea, MAE precizează că reprezentanți atât ai Consulatului General al României la Salonic, cât și ai Ambasadei României la Sofia vor continua să fie prezenți în cursul zilei de mâine în punctul de frontieră Kulata-Promachonas pentru a se asigura că cetățenii români beneficiază de asistență consulară, în caz de nevoie."

, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Coronavirus România, 14 iulie. Un nou bilanț îngrijorător

Coronavirus România, 14 iulie. Autoritățile au făcut public noul bilanț, iar numărul mare de cazuri noi stârnește îngrijorarea autorităților. Iată noile cifre.

Coronavirus România, 14 iulie. Un nou bilanț îngrijorător a fost anunțat de autorități, motiv pentru care oamenii sunt sfătuiți să respecte regulile de igienă, să poarte masca de protecție și să țină cont de distanțarea socială pentru ca virusul să nu se răspândească în comunitate.

Informațiile oficiale arată că, până în prezent, 33.585 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus în România. Dintre acestea, 23.798 au fost externate din spital, autoritățile menționând că 1.995 de persoane erau asimptomatice.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Vaccinul împotriva coronavirusului, o iluzie? Descoperirea care dă totul peste cap

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.