Ministerul Apărării din Ucraina: Patru nave de război rusești cu 28 de rachete, în Marea Neagră

Autor: Marina Ionescu

Patru nave rusești de război s-ar afla în acest moment în Marea Neagră, potrivit Ministerului Apărării din Ucraina,

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei susține că Rusia a concentrat 4 nave de război cu o încărcătură de cel puțin 28 de rachete, în Marea Neagră, potrivit EuromaidanPR.

Citeste si: Klaus Iohannis, la consultările găzduite de Biden pe tema războiului din Ucraina. A făcut apel la acțiuni hotărâte și coordonate pentru eliminarea dependenței energetice de Rusia

 

Kremlinul refuză să se pronunţe asupra pierderilor de vieți pe crucișătorul Moskva

Kremlinul refuză să vorbească despre marinarii daţi dispăruţi în naufragiul crucişătorului Moskva, fosta navă-amiral a Flotei ruse la Marea Neagră, pe care Kievul afirmă că a scufunad-o săptămâna trecută, relatează AFP.

”Toate informaţiile sunt furnizate de către Ministerul (rus) al Apărării. Noi nu avem atribuiţii să comunicăm”, a declarat un purtător de cuvânt al preşednţiei ruse, Dmitri Peskov.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Până în prezent, nici Marina rusă şi nici Ministerul rus al Apărării nu au făcut public vreun bilanţ al scufundării crucişătorului Moskva, la bordul căruia se afla un echipaj de sute de marinari. Ucraina susține că majoritatea echipajului, de circa 500 de oameni, a murit.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 56 de război. Rusia a trimis Ucrainei o ofertă de pace. Zelenski, despre adevăratul motiv pentru care războiul nu s-a terminat

Potrivit RomâniaTV, Ministerul rus al Apărării a difuzat, sâmbătă, un videoclip despre care se spune că reprezintă o întâlnire între şeful marinei şi supravieţuitorii crucişatorului Moskva care s-a scufundat în Marea Neagră.

În videoclipul prezentat de Ministerul rus al Apărării, care durează aproximativ treizeci de secunde, apar zeci de bărbaţi în uniforme de marinar aliniaţi în faţa şefului marinei Nikolaï Ievmenov.

„Comandantul şef al marinei, amiralul Nikolai Ievmenov şi comandantul flotei Mării Negre s-au întâlnit cu echipajul crucişătorului Moskva la Sevastopol”, a declarat ministerul într-o scurtă declaraţie.

Amiralul „ a informat echipajul crucişătorului că ofiţerii, aspiranţii şi marinarii vor continua să servească în marină”, precizează Ministerul.

Acestea sunt primele imagini în care apar presupuşi membri ai echipajului Moskvei de la scufundarea acestuia de joi.

Rusia susţine că această navă amiral a flotei ruse de la Marea Neagră s-a scufundat în urma unui incendiu provocat de explozia de muniţii.