Ministerul Apărării Naționale a lansat un avertisment asupra fake-news-urilor privind ordine de încorporare! “Încă un fals grosolan”

Author: Ana Filip
Actualizat: 28 feb 2022, 01:03
Soldati in armata romana
Sursa: mapn.ro

Ministerul Apărării atrage atenția asupra unor tentative de dezinformare apărute în ultimele zile legate de procesul de încorporare în armata română.

În urmă cu câteva zile Ministerul Apărării Naționale transmisese o avertizare asupra câtorva tentative de dezinformare ce au circulat în mediul online, cu privire la procesul de încorporare în armata română.

Ministerul Apărării Naționale, avertisment asupra fake-news-urilor privind ordine de încorporare!

În cursul zilei de sâmbătă, 26 februarie 2022, a fost semnalată încă o astfel de tentativă de inducere a cetățenilor în eroare, după ce în județul Dâmbovița a circulat un document complet fals, un așa-zis ordin de chemare la mobilizare către Centrul Militar Județean Dâmbovița.


Ministerul Apărării Naționale a lansat din nou un avertisment asupra populație, pe contul de Facebook al instituției, pentru că toți cetățenii să ia la cunoștință aceste lucruri extrem de importante și pentru a nu pică pradă unor înșelătorii sau a unor știri false. Sfatul Ministerului Apărări Naționale este că cetățenii României să se informez numai din surse oficiale.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Anunț oficial despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, noi precizări

“Încă un fals grosolan ne-a fost semnalat de o serie de cetățeni din județul Dâmbovița. Documentul din imagine, fals de la un capăt la altul, se pretinde a fi un așa-zis ordin de chemare la mobilizare emis de Centrul Militar Județean Dâmbovița.
Nimic din ceea ce se poate citi în acest document nu corespunde realității.


Am sesizat autoritățile competențe pentru investigarea acestui fals, creat cu intenția evidentă de a manipula și crea panică.  Vă rugăm să vă informați din surse oficiale!”, potrivit unui mesaj transmis de Ministerul Apărării Naționale, pe Facebook.

Citeste si: Ce este legea marțială introdusă de Volodimir Zelenski în toate regiunile Ucrainei și ce prevede! Ce pot face oamenii aflați în Ucraina