Ministerul Educației a făcut un anunț de ultimă oră pentru studenti! Se revine la orele fizice de mâine, 9 martie 2022

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 dec 2022, 07:15

Ministerul Educației a făcut un anunț de ultimă oră pentru elevi! Se revine la orele fizice de mâine, 9 martie 2022

Sursa: Facebook Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că, începând de mâine, studenții revin la școală cu prezență fizică.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii din învățământul superior revin fizic la școală de mâine. De asemenea, se va lăsa un interval de timp pentru revenirea la normalitate și facultăților.

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră pentru studenți

„Ministerul Educației a emis o Notă conform căreia, începând cu 09.03.2022, instituțiile de învățământ superior vor reveni la activități didactice cu prezență fizică.

În situația în care acest fapt nu este posibil imediat, în vederea asigurării calității actului educațional, în funcție de specificul activităților desfășurate și în raport cu contextul actual (cazările studenților în căminele studențești, reconfigurarea orarelor etc), universitățile pot decide, în baza autonomiei universitare garantate de Constituția României, cu asumarea răspunderii publice, prin hotărâri ale Senatului universitar, o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică, având obligativitatea recuperării activităților didactice până la sfârșitul semestrului al II lea.”

, a scris S orin Cîmpeanu, pe pagina lui de Facebook.

Citeste si: Ce se întâmplă cu cursurile școlilor din România începând de săptămâna viitoare: „S-a constatat o tendință de scădere a ocupării paturilor COVID-19”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Sorin Cîmpeanu a declarat că, după ridicarea stării de alertă, se vor scoate toate restricțiile și toate facilitățile din școli și universități.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că ridicarea stării de alertă reprezintă, pentru elevi şi profesori,  „revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55 şi întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011. Se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”.

Conform ministrului Educației, după ridicarea stării de alertă, elevii nu mai au obligația de a purta măștile sanitare la școală, ci va fi doar recomandată, la alegerea fiecăruia, iar facultățile și școlile nu vor mai putea organiza cursuri sau examene online.

Citeste si: Bilanț coronavirus 8 martie 2022: Numărul deceselor explodează! Câte s-au înregistrat în 24 de ore! Și numărul cazurilor noi crește serios

„Ordinul comun este emis în baza Ordonanței de Urgență nr. 141 din 2020 și a Legii 55 din 2020. Ieșirea din starea de alertă echivalează cu faptul că acest ordin comun își încetează automat valabilitatea”, a mai subliniat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.