Ministerul Energiei a prelungit termenul de depunere al proiectelor de energie regenerabilă prin PNRR

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 28 feb 2023, 00:15

Termenul de depunere al proiectelor de energie regenerabilă prin PNRR a fost prelungit

Sursa: PixaBay

Ministerul Energiei a prelungit termenul de depunere al proiectelor de energie regenerabilă prin PNRR. Noua data până la care pot fi depuse proiectele prin PNRR a fost anunțată de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Virgil Popescu a anunțat că Ministerul Energiei a prelungit prelungit termenul de depunere al proiectelor de energie regenerabilă prin PNRR.

Cei care vor să depună proiecte de energie regenerabilă în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență o pot face până la data de 15 iunie 2022, ora 17:00, potrivit noului termen de depunere anunțat de Ministerul Energiei.

Care este termenul de depunere al proiectelor de energie regenerabilă prin PNRR

Noua dată până la care pot fi depuse proiectele de energie regenerabilă prin PNRR este de 15 iunie 2022, ora 17:00, după ce Ministerul Energiei a decis să prelungească termenul de depunere al acestor proiecte. 

Inițial, termenul de depunere al proiectele de energie regenerabilă prin PNRR stabilit de Ministerul Energiei era de 31 mai. 

Citeste si: Este oficial: Salariile bugetarilor cresc începând cu 1 iulie 2022. Decizia a fost anunțată de premierul Nicolae Ciucă

Motivul pentru care Ministerul Energiei a decis să prelungească termenul de depunere al proiectelor de energie regenerabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență- PNRR a fot interesul mare acordat de români pentru aceste proiecte.

Ministrul Virgil Popescu este convins că odată cu prelungirea acestui termen, un numar mare de proiecte de eenrgie regenerabilă prin PNRR vor fi depuse. 

"Investiţiile în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrată, sunt o prioritate pentru noi. De aceea am semnat ordinul pentru modificarea ghidului specific- Condiţii Specifice de accesare a finanţării din fonduri europene aferente PNRR aferent Măsurii de investiţii I.1 din cadrul Componentei C.6 Energie- Pilonul I.

Am încredere că vor fi depuse multe proiecte, pentru că există interes", a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, citat de digi24.ro. 

Ghidul Specific, care poate fi accesat pe site-ul Ministerului Energiei, la rubrica „Finanţări Europene – PNRR”, are ca obiect sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse

regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la reţea – luna iunie 2024. 

Citeste si: Este oficial: Pensionarii vor primi un ajutor de 700 de lei de la stat începând cu 1 iulie. Aceasta nu este singura veste bună anunțată de Guvern. Vezi ce alte beneficii vor intra în vigoare

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Care este termenul de depunere al proiectelor de energie regenerabilă prin PNRR
[Sursa: PixaBay]

Proiectele de energie regenerabilă prin PNRR eligibile 

Care sunt proiectele de energie regenerabilă prin PNRR eligibile care pot fi depuse până la data de 15 iunie 2022, ora 17:00, după ce Ministerul Economiei a decis prelungirea termenului de depunere. 

În cadrul acestui obiectiv specific vor fi putea fi finanțate proiecte care au ca obiectiv implementarea uneia dintre acțiunile menționate mai jos:

Realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse eoliene, cu sau fără instalații de stocare integrate ca activitate secundară, stocarea având un procent de maximum 20% din valoarea ajutorului de stat

Realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse solare, cu sau fără instalații de stocare integrate ca activitate secundară, stocarea având un procent de maximum 20% din valoarea ajutorului de stat.

Nu sunt eligibile proiectele care propun doar capacitate de stocare. În sensul ghidului, realizarea de capacități noi de producție a energiei electrice vizează crearea de instalații noi de producție, cu sau fără instalații de stocare integrate, acolo unde nu au existat până în prezent.

Nu sunt eligibile proiectele care sunt propuse pentru a înlocui capacități mai vechi de producere energie din surse eolienne/solare și nici proiectele care vizează extinderea unor unități de producție de energie electrică.

Citeste si: Premii în bani în valoare de 1000 de lei pentru elevii din România. Guvernul acordă noi beneficii participanților la olimpiadele naționale

Următoarele activităţi prevăzute în proiect sunt eligibile:

Achiziţionarea de instalaţii/echipamente pentru construirea de capacități noi de producție a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără stocare;

Construcţii care fac obiectul proiectului de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără stocare. 

Sursă: fonduri-structurale.ro