Ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina

Autor: Marina Ionescu

Ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina

Sursa: PixaBay

Ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov, a declarat dumiică, 17 aprilie, că guvernul de la Kiev ar fi angajat aproape 7.000 de mercenari străini, din 63 de țări, de la demararea “operațiunii speciale” a forțelor armate rusești în Ucraina. 

Citeste si: Planul pus la cale de Vladimir Putin. Pe cine va trimite să lupte în prima linie a războiului din Ucraina: „Este o încălcare a dreptului internațional”

Ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina

Potrivit oficialului rus, România s-ar afla, alături de Canada și SUA, printre statele care au trimis cei mai mulți mercenari în Ucraina – aproximativ 1.500, după Polonia (1.717). Oficialul susține că Marea Britanie și Georgia ar fi trimis fiecare aproximativ 300 de luptători, iar 193 au fost trimiși de regiunile din Siria, “controlate de guvernul Turciei”, conform Biziday.ro.

„Regimul naționalist de la Kiev a angajat un total de 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale”, susține Konașenkov.

Citeste si: Rusia a lansat rachete ghidate în Liov astăzi! Cel puțin șase civili au fost uciși, iar minim 17 au fost răniți

Cei mai mulți mercenari ar proveni din Polonia: 1.717,

a spus Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Cei mai mulți mercenari – 1.717

persoane – au venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus Apărării, scrie TASS, parafrazându-l pe oficialul rus.

Acesta a mai adăugat că majoritatea mercenarilor au luptat alături de armata Ucrainei în Kiev, Harkov, Odesa, Nicolaev și Mariupol. Până acum, Ministerul român de Externe nu a emis o reacție cu privire la acuzațiile oficialului rus. 

Mercenari sirieni, încurajați să lupte de partea Rusiei

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a amenințat cu „ consecințe mai mari decât oricare de-a lungul istoriei“ dacă vreo țară se implică în războiul dintre Rusia și Ucraina, conform  The Independent.

„Către oricine ia in considerare implicarea din exterior: Dacă faceți asta, veți suporta consecințe mai mari decât oricare consecințe pe care le-ați suportat în istorie,“ a spus Putin la momentul respectiv, adăugând: „Sper că mă auziți“

Citeste si: Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj către liderii Occidentului: "Este o permisiune pentru Rusia să ia vieţile ucrainenilor"

Luna trecută, Rusia a elaborat o listă cu 40.000 de combatanți din armata siriană. Rusia a anunțat că voluntarii sunt bineveniți să lupte alături de armata Rusiei contra Ucrainei.

Până în prezent, peste 40.000 de sirieni s-au înscris pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina″, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.