Ministrul de Interne, Lucian Bode, a comunicat ce se va intampla cu restrictiile in noaptea de Pasti!

Autor: Ana Filip
Actualizat: 23 iul 2022, 21:30
Ministrul de Interne a anuntat cine va avea derogare de la restrictii in noaptea de Pasti.
Sursa: Facebook

Recent, Ministrul de Interne a transmis un mesaj despre ceea ce se va intampla cu restrictiile impuse in noaptea de Pasti.

Potrivit digi24.ro, Ministrul de Interne a transmis in cadrul unei conferinte de presa, un mesaj cu privire la ceea ce se va intampla cu restrictiile in noaptea de Inviere.

Ce se va intampla cu restrictiile in noaptea de Pasti?

Ministrul de Interne, Lucian Bode a sustinut ca circulatia va fi permisa in noaptea de Pasti, intre orele 22:00 si 05:00, doar pentru persoanele care participa la slujbele religioase.

In vreme ce pentru cetatenii care nu vor merge la biserica, ministrul a indemnat ca acestia sa ramana acasa.

"Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00, magazinele vor rămâne deschise până la 20.00 și în Vinerea Mare.
Sunt convins că în noaptea de Înviere, milioanele de credincioși vor da dovadă de echilibru și simț civic crescut, comportamentul fiecăruia fiind decisiv în lupta contra pandemiei.


În noaptea de 1 spre 2 mai circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă", a declarat Lucian Bode, potrivit digi24.ro

Totodata, Ministrul de Interne a mi transmis si faptul ca in perioada sarbatorilor de Pasti, statiunile de pe litoral si cele de la munte vor fi deschise pentru turisti.

"Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare", a mai adaugat Lucian Bode, in cadrul aceleasi conferinte de presa, potrivit  digi24.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Saptamana trecuta, Ministrul Lucian Bode a facut cateva precizari importante si pentru cei care vor merge pe litoral in perioada 1-2 mai, unde de asemenea acestia vor trebui sa respecte regulile impuse de autoritati pentru limitarea raspandirii noului coronavirus.

"Ca să lămurim aspectul dacă se pot deplasa la mare în intervalul 1- 2 mai. Noi am adoptat în hotărârea CNSU, în oglindă, o reglementare cu ce se întâmpla la munte.

Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, cu respectarea condiţiilor de protecţie sanitară şi respectarea acelei reglementări- maxim 70 la sută din capacitatea de cazare să fie ocupată. În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că, în această perioadă, această activitate este restricţionată şi, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea. În noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise.
Ele nu pot funcţiona."
, a anuntat Lucian Bode, potrivit digi24.ro.  

Citeste si: S-au anunțat restricțiile pentru minivacanța de Paște! Ce le este interzis românilor de 1 Mai?

Citeste si: Ce se întâmplă cu cluburile de pe litoral de 1 Mai? Anunț important pentru cei care vor merge la malul mării: „În noaptea de Înviere...”