Ministrul Educației a făcut anunțul. Ce trebuie să facă părinții pentru ca elevii să învețe în sistem exclusiv online?

Autor: Bianca Hriscu
Elev care participă la cursuri online
Sursa: pexels

Deschiderea școlilor i-a împărțit pe părinți în două tabere. În timp ce unii dintre ei sunt de acord ca elevii să revină la școală, alții sunt de părere că orele ținute în sălile de curs pot favoriza răspândirea noului coronavirus.

Noul an școlar vine la pachet cu o serie de nemulțumiri, atât în rândul părinților, cât și în ceea ce îi privește pe dascăli. Dacă unii dintre ei consideră că este în interesul elevilor să revină în unitățile de învățământ, alții sunt de părere că deschiderea școlilor este un adevărat pericol în contextul epidemiei de coronavirus.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un elev pentru a învăța în sistem exclusiv online?  

Pentru că s-a luat în calcul posibilitatea ca elevii să se infecteze cu noul coronavirus după revenirea la școală și să răspândească virusul în familie, multe persoane au considerat că o soluție ar fi desfășurarea orelor în sistem exclusiv online, așa cum s-a întâmplat și în anul școlar trecut, după debutul pandemiei de coronavirus. 

Citeste si: Ludovic Orban, anunt oficial! Ce se intampla cu inceputul anului scolar si alegerile locale

Deși au fost publicate cele 3 scenarii în funcție de care ar trebui să se desfășoare cursurile, ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că există câteva situații în care părinții pot solicita ca elevii să învețe doar de acasă, prin intermediul platformelor online.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai exact, elevul are nevoie de o adeverință de la medicul de familie în care să fie precizate motivele medicale care l-ar putea împiedica să participe la orele ținute în sala de curs. Astfel, dacă un elev suferă de o boală care s-ar putea agrava din cauza coronavirusului sau dacă are în familie persoane foarte bolnave care ar putea avea de suferit, atunci, medicul de familie ar putea decide ca elevul să învețe de acasă.

Citeste si: Când începe, de fapt, școala! Anunțul ministrului Monica Anisie

"Este prevăzut acest lucru. Părintele poate să ia această decizie, să își continue copilul educația în sistem online, să învețe de acasă și anume, pe de-o parte, dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea să fie supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus.

De aceea am prevăzut să prezinte părintele, în urma unei evaluări din familie o adeverință pe care să o dea școlii pentru a putea, în felul acesta să își continue copilul învățarea de acasa.", a spus ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Călin Popescu Tăriceanu solicită din nou amânarea începerii şcolilor