Pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus crește, școlile din România își mută orele în online. Deși consideră că orele de curs au cea mai mare eficiență atunci când se desfășoară față în față, ministrul Educației a precizat că este nevoie de adoptarea acestei măsuri având în vedere contextul epidemiologic. Ce anunț a făcut Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre examenele naționale?
Ministrul Educației, noi precizări despre orele online și examenele naționale
După ce a anunțat că tezele din acest an sunt suspendate și că mediile elevilor vor fi încheiate făcând media notelor obținute în semestrul II, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat asigurări că examenele naționale, mai exact examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională vor avea loc în acest an, motiv pentru care elevii ar trebui să se pregătească la fel cum au făcut-o și până în prezent.
”Indiferent ce măsuri vom fi nevoiți să luăm și le vom lua în funcție de situația reală, examenele se vor ține și anul școlar va fi încheiat în orice variantă. Examenele nu vor fi o formalitate. Cei care le vor promova vor fi îndreptățiți… Simulările vor începe pe 22, respectiv 29 martie, în zonele care vor permite prezenta fizică. În zonele carantinate vom găsi o modalitate să le decalam până când vor ieși din carantină. Insistăm să se dea și simulările pentru că examenele se vor ține. Oricât de dureros ar fi, procesul de învățământ va continua online (n.r. unde va fi nevoie), fiecare cadru didactic va face ce se poate mai bine în sistem online. Pierderi vor fi. Trebuie să recunoaștem că sunt probleme generate de predarea online, au fost pierderi generate de deficiențele de acces la net sau echipamente, formarea cadrelor didactice. Am insistat ca orele remediale să se facă cu prezență fizică.”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit libertatea.ro.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
În ceea ce privește desfășurarea orelor în mediul online, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a recunoscut că vor exista pierderi în ceea ce privește informația pe care o vor primi elevii, însă consideră că este cea mai bună soluție în momentul de față.