Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Oricât de dureros ar fi...” Ce se întâmplă cu orele în perioada următoare? Sorin Cîmpeanu, noi detalii despre examenele naționale

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 19 mar 2021, 14:07
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, detalii despre orele online și examenele naționale
Sursa: Facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut o serie de precizări referitoare la felul în care se vor desfășura orele de curs în perioada următoare, dar și la examenele naționale pentru elevii din anii terminali.

Pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus crește, școlile din România își mută orele în online. Deși consideră că orele de curs au cea mai mare eficiență atunci când se desfășoară față în față, ministrul Educației a precizat că este nevoie de adoptarea acestei măsuri având în vedere contextul epidemiologic. Ce anunț a făcut Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre examenele naționale?

Ministrul Educației, noi precizări despre orele online și examenele naționale

După ce a anunțat că tezele din acest an sunt suspendate și că mediile elevilor vor fi încheiate făcând media notelor obținute în semestrul II, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat asigurări că examenele naționale, mai exact examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională vor avea loc în acest an, motiv pentru care elevii ar trebui să se pregătească la fel cum au făcut-o și până în prezent.

În plus, ministrul Educației a menționat că elevii din anii terminali vor susține și simulările, acestea urmând să aibă loc la finalul lunii martie.

”Indiferent ce măsuri vom fi nevoiți să luăm și le vom lua în funcție de situația reală, examenele se vor ține și anul școlar va fi încheiat în orice variantă. Examenele nu vor fi o formalitate. Cei care le vor promova vor fi îndreptățiți… Simulările vor începe pe 22, respectiv 29 martie, în zonele care vor permite prezenta fizică.

În zonele carantinate vom găsi o modalitate să le decalam până când vor ieși din carantină. Insistăm să se dea și simulările pentru că examenele se vor ține. Oricât de dureros ar fi, procesul de învățământ va continua online (n.r. unde va fi nevoie), fiecare cadru didactic va face ce se poate mai bine în sistem online. Pierderi vor fi. Trebuie să recunoaștem că sunt probleme generate de predarea online, au fost pierderi generate de deficiențele de acces la net sau echipamente, formarea cadrelor didactice.
Am insistat ca orele remediale să se facă cu prezență fizică.”,
a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit libertatea.ro.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Școli închise! Decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Elevii nu mai merg la cursuri începând de astăzi!

În ceea ce privește desfășurarea orelor în mediul online, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a recunoscut că vor exista pierderi în ceea ce privește informația pe care o vor primi elevii, însă consideră că este cea mai bună soluție în momentul de față. 

Citeste si: Nelu Tataru a explicat de ce au fost inchise scolile cand rata de infectare cu COVID-19 era mica, iar acum sunt inca deschise desi exista o rata de infectare mult mai mare!

 


Müjde Uzman, care joacă rolul Alev în producția „O dragoste”, apariție uluitoare în mediul online! Iată cum a fost surprinsă de curând celebra actriță!