Ministrul Educației, Monica Anisie, anunț important după ce mai multe școli s-au închis: "Trăim vremuri extrem de dificile. Există posibilitatea ca..."

Author: Amalia Georgescu
Monica Anisie, ministrul Educației
Sursa: Captură KANAL D

Tot mai multe școli din România au trecut în Scenariu 3, cursurile desfășurându-se în mediul online. În acest context, ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut un anunț important.

România a întregistrat astăzi un nou record negativ în lupta împotriva noului coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore, 2.958 de persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19, înregistrându-se astfel o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri.

Monica Anisie, precizări despre achiziționarea tabletelor pentru elevi

Dacă la începutul anului școlar 2020-2021 în 238 de școli din România cursurile se desfășurau în mediul online, acum, potrivit informațiilor oficiale prezentate de ministerul Educației, 344 de unități de învățământ din țară au intrat în

Scenariul 3, ceea ce înseamnă că lecțiile se vor desfășura online.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pentru că tot mai multe școli din țară au fost închise din cauza coronavirusului, ministrul Educației a dat asigurări că sunt luate măsuri, astfel încât să fie achiziționate cât mai repede tabletele de care elevii au nevoie pentru a participa la cursurile online.

Mai mult decât atât, Monica Anisie a precizat că, ținând cont de evoluția epidemiei de coronavirus în România, există șanse mari ca numărul unităților de învățământ încadrate în Scenariul 3 se crească în perioada următoare.

"Așa cum se știe, trăim vremuri extrem de dificile. Dacă astăzi (n.r. marți, 6 octombrie 2020) avem 338 de unități de învățământ aflate în scenariul roșu, există posibilitatea ca mai multe unități să fie în acest scenariu.

Trebuie să achiziționăm rapid tabletele, procedura se află la ONAC. Ministerul Educației finalizează o achiziție de laptopuri și camere web pentru peste 1.000 de licee din țară. Printr-o hotărâre de guvern, au fost alocați bani pentru stocuri suport pentru unitățile de învățământ astfel încât, dacă există o problemă, inspectoratul școlar să intervină rapid. Am încredere că fiecare profesor își dă seama cât de important este să fie alături de copii, să modeleze caracterele acestora, numai așa putem înțelege cât de important este să fie alături de aceștia.
Cei care sunt reticenți, urmând exemplul celorlalți colegi, vor înțelege că nu au de ce să aibă temeri. Avem toate elementele ca acești profesori să nu se simtă în pericol. Avem o tehnologie prin care am interzis înregistrarea acestor convorbiri, astfel încât nu au de ce să își facă griji."
, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit libertatea.ro .