Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, anunt important pentru elevi! Ce se va intampla odata cu relaxarea restrictiilor!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 24 iul 2022, 22:35
Sorin Cîmpeanu, declaratii despre modul in care se vor desfasura cursurile incepand de saptamana viitoare.
Sursa: Facebook

Sorin Campeanu a transmis cati elevi vor invata online si cati vor reveni fizic la cursuri, odata cu relaxarea restrictiilor, incepand de saptamana viitoare.

In cursul zilei de vineri, 14 mai 2021, Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis faptul ca in ciuda relaxarii restrictiilor, 10% dintre elevi vor face in continuare scoala in regim online de saptamana viitoare. Este vorba despre elevii ce provin din 643 de localitati, unde rata de infectare cu noul coronavirus este peste 1 la mia de locuitori. In vreme ce aproximativ 2,6 milioane de elevi vor putea reveni in banci incepand de saptamana viitoare.

Ministrul Sorin Cimpeanu, anunt important pentru elevi!

Totodata, Sorin Cîmpeanu a mai precizat si faptul ca elevii nu vor mai purta masca de protectie in curtea scolii odata cu relaxarea restrictiilor ce intra in vigoare din 15 mai 2021.

"Din păcate, 10% din numărul elevilor din România vor fi nevoiţi şi săptămâna viitoare să fie în online.

Este vorba de elevii din şcolile din cele 654 de localităţi în care rata de infectare este mai mare astăzi de 1 la mie. Toţi ceilalţi elevi, în număr de peste 2,6 milioane, care învaţă în cele 2.527 de localităţi în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie vor putea merge săptămâna viitoare la şcoală cu prezenţă fizică. Să sperăm că vinerea viitoare, pe 21 mai, vom avea şansa unei rate de infectare sub 1 la mie în multe localităţi, între care şi Bucureştiul",
a
spus Sorin Cîmpeanu, potrivit romaniatv.net

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat ca 300.000 de elevi nu vor putea reveni in banci de saptamana viitoare, deoarece acestia provin din localitati in care rata de infectare este peste 1 la mia de locuitori. Numărul elevilor fiind cu 100.000 mai mare fata de saptamana aceasta.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Si tot de saptamana viitoare elevii care vor merge fizic la scoala nu vor mai fi obligati sa poarte masca de protectie in curtea insitutiilor de invatamant.

"Ministerul Educaţiei a transmis astăzi către şcoli să păstreze orarul decalat, pauzele decalate care să evite aglomerările de elevi în curtea şcolii. Se va putea renunţa la obligativitatea portului măştii (…) Masca de protecţie rămâne obligatorie doar în spaţiile închise", a

mai spus ministrul Cîmpeanu, potrivit romaniatv.net  

Citeste si: 90% dintre elevi vor merge la școală săptămâna viitoare. Anunțul ministrului Educației

Citeste si: Toți elevii se întorc la școală?! Klaus Iohannis a făcut anunțul în urmă cu puțin timp. Anul școlar se va încheia cu toți copiii în bănci