Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, sfătuiește profesorii să-și facă PFA-uri, pentru a evita inegalitățile în rândul elevilor

Autor: Lavinia Medrea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, sfătuiește profesorii să-și facă PFA-uri, pentru a evita inegalitățile în rândul elevilor

Sursa: PixaBay

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, încurajează toți profesorii să-și facă PFA-uri: „Fără să-mi depășesc limitele de competență ca ministru al Educației, da, cred că este o soluție de bun simț. Dacă ai dorința și energia necesară prestării acestor activități, este o modalitate transparentă de a face PFA și de a plăti impozit aferent”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Este un fenomen răspândit nu numai în România, ci în orice stat al acestei lumi. Este normal ca un părinte să dorească să investească în educația propriului copil. Singura problemă pe care am semnalat-o este aceea a perspectivei etice, pentru că nu e corect să faci meditații cu elevii de la propria clasă”, a mai explicat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu îndeamnă profesorii să-și facă PFA-uri

„Eu am propus să ridic interdicția de la ordin de ministru la nivel de lege. Este un act normativ cu o putere mult mai mare: să avem un mecanism, o comisie națională de inspecție școlară, care să aibă prerogative de verificare a normelor de etică și de deontologie profesională”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai declarat că, din punctul de vedere al Ministerului Educației, meditațiile într-un cadru legal ar putea perfecționa educarea copiilor.

Cu toate astea, el a mai declarat că pentru Ministerul de Finanțe ar putea exista probleme, care ar duce la evaziune fiscală, potrivit euronews.ro.

Citeste si: Vești bune pentru elevi! Vor avea o nouă vacanță de anul viitor. Se acordă diferit în fiecare județ, a anunțat Ministerul Educației

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Fiscalizarea poate fi oportună, mai ales că serviciile educaționale sunt scutite de plata TVA-ului, deci am înțeles că ar fi un impozit rezonabil pentru aceste activități, pentru cei care își declară această activitate”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a precizat și că PFA-ul este o „soluție de bun simț”, mai ales pentru cei care vor să facă meditații.

Citeste si: Schimbări majore pentru elevi. Cum se vor lua vacanțele în 2023! Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu

„Am putea vreodată să ajungem acolo? Nu, pentru că meditațiile sunt un lucru curent în orice sistem de educație, chiar și în cele mai bune sisteme de educație. Știu exemple concrete. Problema noastră este să nu încalce etica, să nu intri într-un conflict de interese, să faci meditații acasă și în același timp să notezi, la clasă, copiii.

Și așa avem astfel de probleme, pentru că, gândiți-vă, spre exemplu, într-o comună în care există un singur profesor de matematică, poate acel profesor are un copil, el dă note propriului copil și apoi acele note sunt luate în calcul într-o anumită pondere la Evaluarea Națională. Nu pot fi idealist”, a mai precizat ministrul Educației.

Continuarea poate fi citită AICI.

 

Taguri: