Ministrul Educației, vești importante pentru elevii care vor susține examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Ce îi sfătuiește Sorin Cîmpreanu pe candidați

Author: Ana Dinu
Minsitrul Educației, despre Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi declarații înainte de susținerea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat. Oficialul a precizat că subiectele vor fi conforme cu modelele pe care elevii deja le cunosc.

Sorin Cîmpeanu a precizat că are mari așteptări de la examenul de Evaluare Națională 2021, dar în același timp are mari emoții pentru cel de Bacalaureat. Ministrul a declarat că subiectele sunt conforme cu modelele pe care elevii le-au studiat până la acest moment.

Sorin Cîmpeanu, emoții pentru primele examene din vara anului 2021

Ministrul Educației susține că are mari așteptări de la examenul de Evaulare Națională 2021, făcând o comparație cu anii trecuți în care rata de promovabilitate a fost de peste 65%, mai mare decât în alți ani.

Așteptările din acest an sunt, de asemenea, pe măsură, iar Sorin Cîmpeanu a mai precizat că după acuzațiile care i-au fost aduse după simularea de la Matematică, acestea au fost adaptate pe modelul de formulare a testelor PISA.

„La Evaluarea Naţională am avut un procent de promovare de 65,6%, mai mare decât în 2016- 2018.  Asta mă îndreptăţeşte să am mari aşteptări la Evaluarea Naţională.

Cel puţin 65%. În condiţiile în care mi se aduceau acuze că subiectele de la simulare Evaluarea Naţională Matematică au fost date curăutate şi nimeni nu va putea să promoveze pe aceste subiecte. Ele au fost adaptate pe modul de formulare a testelor PISA”, 
a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Schimbări la Evaluarea Națională? Cum se vor desfășura probele la limba română și la matematică

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Sorin Cîmpeanu a făcut precizări și în cazul examenului de Bacalaureat 2021, tematica va fi respectată așa cum s-a anunțat, însă emoțiile sunt mult mai mari, în condițiile în care rata de promovabilitate a examenului a fost de 40% în anii trecuți.

”La Bacalaureat a fost aproape 40%. În 2019 am avut rezultate mai bune la promovare la simulare.

În 2020 nu am putut organiza. Am emoţii, dar un lucru vă garantez, subiectele vor fi conforme cu modelele cunoscute, vom respecta tematica anunţată(...) Nu îmi doresc ca elevii să sufere fără să aibă vreo vină. Ceea ce îmi doresc este una, ceea ce fac este alta”,  a mai declarat Cîmpeanu.

Elevii absolveți de clasa a VIII-a vor suține marți, 22 iunie, prima probă a examenului de Evaluare Națională, la limba româna.

Măsurile de prevenție vor fi respectate cu strictețe așa cum s-a anunțat, elevii vor primi măști de protecție și se vor dezinfecta înainte de a fi repartizați în salile de examen.

Citeste si:// DOCUMENT: Evaluarea națională 2021// Regulile pe care elevii trebuie să le respecte în timpul probelor