Există sute de blocuri în București care au probleme cu încălzire a. Astfel, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit despre problema termoficării în București. Iată ce a declarat oficialul despre acest lucru.
Citeste si: Ce se întâmplă cu centralele de apartament de la 1 ianuarie 2022. Anunțul care îi alarmează pe proprietari
Ministrul Energiei nu înțelege de ce bucureștenii nu au căldură
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că nu înțelege de ce nu se fac investiții în repararea ţevilor de termoficare, mai ales că sunt bani pentru astfel de lucrări.
În acest context, oficialul a dezvăluit ce se întâmplă, de fapt, la Primăria Generală, Consiliul General și la Termoenergetica.
Citeste si: Centralele termice de apartament, interzise în România? Toți românii trebuie să știe asta
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„Sincer să fiu, îmi pare rău de acest lucru, îmi pare rău că Termoenergetica nu reuşeşte să rezolve problema ţevilor sparte. Că e o problemă de ţevi sparte până la urmă, că nu s-au făcut investiţii. Dar nici acum când sunt bani şi s-au semnat contracte pe POIM nu s-au demarat investiţii ”, a declarat Virgil Popescu.
Virgil Popescu a mai adăugat că Bucureştiul este cel mai bogat oraș și cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor, astfel, are cel mai mic preţ la gaz.
„Ce se întâmplă la Primăria Generală, ce se întâmplă la Consiliul General, ce se întâmplă la Termoenergetica în general, mie mi-e greu să înţeleg. Bucureştiul, care este cel mai bogat oraş din România, cu cel mai mare PIB pe cap locuitor are cel mai mic preţ la gaz, fiindcă din fericire ELCEN ştie să îşi facă treaba şi a contractat în vară gazul, are cel mai mic preţ la gaz”, a declarat Virgil Popescu.
România are rezerve pentru iarnă
Virgil Popescu a mai dezvăluit că în România, rezervele de gaze naturale sunt „în parametri normali”, fiind undeva la 60%. Ministrul susține că după fiecare iarnă România rămânea cu rezerve în depozite, care deveneau ulterior mai scumpe pe perioada verii.
„Ieri, dacă nu mă înşel, era 1,615 miliarde. Am plecat cu 77% din capacitate, 2,380 miliarde. S-au consumat 700 de milioane, suntem undeva la 60 şi un pic la sută (…) După fiecare iarnă, România umplea spre 95-96%, spre trei miliarde, şi rămânea cu peste un miliard de metri cubi în pământ. Însemna că, pe perioada de vară, el devenea mult mai scump. Pe măsură ce îl ți, el devine mai greu vandabil”, a precizat ministrul.