Ministrul Muncii, răspuns pentru pensionarii care au primit pensii mai mici la recalculare. Ce se întâmplă cu o pensionară care a primit pensia veche în loc de cea majorată

Autor: Diana Bostan

i

Sursa: Pexels

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a reacționat la plângerile pensionarilor care au primit taloane greșite după recalcularea pensiilor, asigurându-i că nu vor pierde niciun ban.

Un caz recent, prezentat de Antena 3 CNN, vizează o pensionară din București care a primit talonul cu pensia veche în loc de cea majorată. Femeia a criticat dur situația, acuzând o lipsă de respect și o comunicare deficitară din partea Casei de Pensii.

Citește și: Decizie de ultimă oră privind recalcularea pensiilor. Anunțul vine din partea Ministrului Muncii: „Nicio pensie..”

Ministrul Muncii vine cu lămuriri pentru pensionarii nemulțumiți

Simona Bucura-Oprescu a declarat că a analizat atent situația și că, dacă aceasta se confirmă, este dispusă să ia legătura personal cu pensionara pentru a-i cere scuze. Ea a subliniat că acest tip de confuzie între angajații Casei de Pensii, care au oferit răspunsuri diferite, este inacceptabil și că este necesară mai multă atenție și calm din partea funcționarilor.

„Cred că am urmărit situaţia doamnei de 20 de ori. M-am uitat foarte atent. Mi-aş dori, dacă aș putea eu însămi să am contactul doamnei, să o sun şi să vorbesc cu dânsa şi să îmi cer scuze, dacă lucrurile au stat aşa cum le descrie”, a spus Simona Bucura-Oprescu, pentru sursa menționată anterior.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Citește și: Ce pensie are Dumitru Dragomir, după recalculare. A primit o majorare substanțială

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a subliniat că există două aspecte importante în cazul pensionarei: primul este că pensia acesteia a crescut, iar al doilea, faptul că a discutat deja cu colegii de la casele de pensii despre situația în care pensionara a primit două răspunsuri diferite de la doi angajați.

Ea a considerat acest lucru inacceptabil și a accentuat necesitatea unei atenții sporite. 

„Nu vreau să pară că le ţin partea colegilor de la Casele de Pensii, dar au muncit mult. Mulţi dintre noi poate, din cauza volumului foarte mare, nu mai suntem la fel de calmi şi la fel de atenți. Dar trebuie să ne mobilizăm să fim calmi şi atenți, astfel încât să avem pensionari care şi când merg la Casa de Pensii să simtă că discută cu profesioniști şi sunt respectați", a spus Simona Bucure Oprescu, ministrul Muncii. 

Simona Bucura-Oprescu a vorbit și despre cazul unei pensionare din Pitești

Ministrul Muncii a discutat și cazul unei pensionare din Pitești, care, deși a primit decizia de recalculare, a fost plătită în baza unui talon vechi, pierzând astfel 839 de lei. Ministrul a dat asigurări că femeia va primi toți banii retroactiv, începând cu 1 septembrie.

Citește și: Pe ce dată vor fi livrate pensiile majorate după recalculare: Directorul Casei Naționale de Pensii Publice „O creștere medie de 622 de lei”

„Eu de aici reţin următorul lucru. Unu: cuantumul pensiei acestei persoane a crescut. Doi: dacă s-a greșit Casa Naţională de Pensii trebuie să explice asta. Tei: doamna în cauză nu pierde niciun ban, fiindcă banii îi va primi pentru drepturile sale începând cu 1 septembrie", a transmis Simona Bucura-Oprescu, la Antena 3 CNN. 

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.