Ministrul Sanatatii a facut anuntul: cand vor putea iesi romanii din case

Autor: B.M.
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus intr-un interviu cand s-ar putea ridica masurile de izolare sociala pentru romani.

Oficialul a declarat intr-un interviu pentru stirileprotv.ro ca actuala criza s-ar putea termina undeva la sfarsitul lunii mai- inceputul lunii iunie.

Nelu Tataru a precizat ca masurile de izolare sociala nu vor fi ridicate total, ci treptat, pentru fiecare localitate in parte.

"Nu este momentul de relaxare, impune chiar si mai multa precautie. Suntem mai multi care pot transmite aceasta infectie.

Daca vom vedea la un moment dat ca am depasit acel varf, numarul de cazuri va fi în scadere, putem sa ne gandim la o relaxare la sfarsitul lui mai, începutul lui iunie, dar pentru fiecare localitate în parte.

"Nu poti da drumul dintr-odata la niste localitati carantinate. Relaxam, dar totusi cu niste reguli impuse: cu masca si cu manusi", a explicat Nelu Tataru.

Citeste si: E oficial: romanii pot lua lumina de Paste! Cum se va putea face acest lucru: anuntul autoritatilor

Nelu Tataru: ce schimbari vor fi dupa ridicarea masurilor de izolare

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a mai adaugat ca dupa relaxarea masurilor de izolare sociala populatia va ramane cu o serie de obligatii pe o perioada mai lunga, de pana la patru luni. Printre acestea purtarea obligatorie a mastii si evitarea locurilor aglomerate.

"Chiar daca relaxam, aceste masuri – masca, igiena, manusile – trebuie sa ramana pentru o perioada mult mai lunga, doua- trei – patru luni.

Evitarea locurilor aglomerate, pastrarea distantierii sociale, mentinerea unei atitudini precaute sunt cele care ne vor da viitorul urmarilor doi ani, cand va trebui sa convietuim cu acest virus", a precizat Nelu Tataru.

Citeste si: Declaratie pe proprie raspundere: Se poate sau nu semna pe telefon sau calculator? Noi precizari de la autoritati

Nelu Tataru: urmatoarele doua saptamani, critice pentru Romania

Oficialul a declarat ca urmatoarele doua saptamani sunt cruciale pentru evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si a facut un apel la populatie pentru respectarea masurilor de distantare sociala.

"Dragi romani, este necesar ca in aceste 2 saptamani critice sa mentinem, mai mult ca niciodata, restrictiile si regulile de distantare sociala, chiar daca este si mai greu in acest momente. In acest fel vom salva vietile noastre si ale apropiatilor si ne vom reuni curand sanatosi", a spus Nelu Tataru.