Ministrul Sănătății a făcut anunțul momentului! Testarea Covid devine obligatorie pentru toate persoanele nevaccinate

Author: Ana Dinu
Actualizat: 27 iul 2022, 03:50
Medicii nevaccinațivor fi testati periodic
Sursa: PixaBay

Ioana Mihăilă a anunțat, miercuri seară, că a fost definitivat ordinul prin care începe testarea periodică a cadrelor medicale care refuză vaccinarea, dar și obligativitatea plății testelor. Ministrul Sănătății a precizat că i-a prezentat premierului Florin Cîțu principiile după care se ghidează proiectul.

Ministrul Sănătății a declarat, miercuri seară, că ordinul care impune vaccinarea periodică a medicilor nevaccinați și obligativitatea plății testelor a fost definitivat. Ioana Mihăilă este de părere că sănătatea pacientului trebuie să fie pe primul loc, astfel a prezentat premierului Florin Cîțu  principiile după care se va desfășura acest proiect și urmează să intre în transparență.

Ioana Mihăilă a anunțat definitivarea ordinului de testare periodică a medicilor nevaccinați

Ioana Mihăilă a anunțat definitivarea ordinului care prevede testarea periodică a cadrelor medicale nevaccinate, dar și obligativitatea plății testelor. Aceasta a prezentat principiile după care se ghidează ordinul premierului Florin Cîțu. Ministrul este de părere că sănătatea pacientului este pe primul loc.

”Am prezentat premierului principiile după care ne ghidăm atunci când dorim să introducem această testare. Am definitivat forma ordinului care implementează cum se realizează testarea.

Ea va avea legătură înclusiv cu incidenţa infecţiei cu Covid în judeţul în care personalul medical respectiv îşi desfăşoară activitatea. Doar peste o anumită incidenţă, această testare va deveni obligatorie şi de asemenea am avansat discuţiile cu INSP pentru a armoniza metodologia de testare pe care o elaborează INS cu Ordinul pe care l-am pregătit. În următoarele zile, săptămâni, el va fi pus în transparenţă într-o primă etapă, apoi va intra în vigoare”,
a
declarat Ioana Mihăilă.

Citeste si: Ministerul Sanatatii, anunt important in privinta analizelor gratuite! Cum vor proceda persoanele de peste 40 de ani, de la 1 iulie 2021?

Ministrul Sănătății consideră că sănătatea pacientului este prioritară și a propus acest proiect pentru că medicii sunt cei care intră în contact cu bolnavii.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

”Cred că atâta vreme cât vaccinul este extrem de sigur şi disponibil gratuit trebuie să ne gândim şi la binele pacientului. Când ne gândim la aceste aspecte, acest lucru îl avem în cap, pacientul sănătatea lui trebuie să fie pe primul loc. Din acest motiv dorim ca perosnalul medical care vine în contact direct cu pacientul să fie fie vaccinat, fie testat periodic”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

Aceasta a mai precizat în urmă cu câteva zile că se va impune vaccinarea periodică a cadrelor medicale nevaccinate, iar plata testării va fi suportată de fiecare persoană în parte.

”Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze”,  a spus Mihăilă.

Citeste si: Ministrul Sănătății, veste proastă pentru români: „Este vorba de câteva săptămâni până...” Anunț oficial despre pandemia de coronavirus!