Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că România își va extinde producția pastilelor cu iod, în caz de război nuclear

Autor: Lavinia Medrea

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că România își va extinde producția pastilelor cu iod, în caz de război nuclear

Sursa: Facebook Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis, luni, că Antibiotice Iași va începe să producă pastile cu iod, în caz că ar începe un război nuclear, declanșat de Rusia.

Compania farmaceutică Antibiotice Iași va începe producția a 2,5 milioane de  pastile cu iod în 48 de ore. Conform necesarului transmis de către autorităţi, România are nevoie de 30 de milioane de comprimate.

Antibiotice Iași începe producția de pastile cu iod. Alexandru Rafila: „E ste vorba despre o substanţă care acţionează ţintit la nivelul tiroidei”

„Nu este vor ba despre un panaceu universal, este vorba despre o substanţă care acţionează ţintit la nivelul tiroidei.

Începând de mâine, compania Antibiotice Iaşi va fabrica o mare cantitate, într-un ritm de 2,5 milioane de pastile în 48 de ore ”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a precizat că firma are substanţa necesară producerii acestor pastile.  

„Nu cred că o să fie probleme. Aş vrea un lucru să fie clar pentru toată lumea: iodura de potasiu nu este panaceu universal, nu se ia preventiv.

Se administrează strict la indicaţie pentru o anumită categorie de persoane”
, a subliniat Alexandru Rafila.  

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Criză în farmacii! Românii golesc rafturile de iodură de potasiu, medicament care se ia în cazul unui atac nuclear: „Tot mai multe persoane întreabă dacă avem”

„Ele vor fi duse la direcţiile de sănătate publică, important este să ajungă în cât mai scurt timp la nivelul fiecărei primării. Nu e vorba despre vreun panaceu universal, este vorba despre o substanţă care acţionează ţintit la nivelul tiroidei”, a încheiat ministrul.

Citeste si: Ce trebuie să facem în cazul unui atac nuclear. Este bine sau nu să luăm pastile cu iod?

Premierul Nicolae Ciucă a transmis ieri că, la acest moment, există un număr insuficient de pastile, astfel că la nivelul Ministerului Sănătăţii a acționat și a luat legătura cu producătorii de medicamente pentru a aduce stocul necesar.

Politicianul spune că nu va fi cazul să ajungem în situația în care să avem parte de un război nuclear nici măcar accidental.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.