Având în vedere că, în ultimii doi ani, orele de curs au fost desfășurate fie exclusiv online, fie în sistem hibrid, pentru puțin timp, profesorii și elevii vor să afle cum va decurge anul școlar 2022- 2023. Pentru a lămuri acest aspect, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a răspuns amănunțit la toate curiozitățile.
Alexandru Rafila, despre începerea anului școlar 2022- 2023
Întrebat dacă anul școlar 2022- 2023 va fi continuat în regim online, având în vedere noul val de COVID-19 care ne paște, Alexandru Rafila a recunoscut că anumite decizii au fost luate „mai degrabă sub imperiul fricii decât al nevoii”, citează News. Din punctul de vedere al ministrului Sănătății, nu există motive pentru care elevii să înceapă cursurile, în toamnă, în regim online.
Vestea bună este că noul val de COVID-19 va trece până la deschiderea școlilor, anunță Alexandru Rafila, care își dorește, odată cu Ministerul Educației, ca școlile să rămână deschise, iar elevii să fie prezenți fizic la orele de curs.
Elevii au avut de suferit din cauza orelor online
Alexandru Rafila a mai precizat că elevilor le este mult mai greu să asimileze informațiile predate la orele de curs, dar și mai grav sunt afectați de lipsa de socializare cu colegii.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
„Vom monitoriza, vom propune aceeaşi modalitate de monitorizare a evoluţiei pandemiei în România, dacă va fi cazul, nu automat, care să ţină cont de gradul de solicitare şi de încărcare a sistemului de sănătate, nu, pur şi simplu de un număr de cazuri care poate nu avea niciun fel dă relevanţă sau o relevanţă foarte mică şi care ţinea şcolile închise fără să fie persoane internate în spital”, a precizat Alexandru Rafila.
Ministrul Sănătății a precizat că a vorbit cu reprezentanţi ai copiilor, care i-au mărturisit că elevilor le-a fost greu să facă ore online, și că dorul de colegi i-a afectat. Așadar, potrivit ministrului, măsurile care vor fi luate pe viitor se vor baza pe responsabilitate.