Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să renunțe la voucherele de vaccinare! Le vor primi doar cei cu schema completă

Author: Lavinia Medrea

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să renunțe la voucherele de vaccinare! Le vor primi doar cei cu schema completă

Sursa: Facebook Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să renunțe la tichetele de vaccinare, dar sute de mii de oameni vor primi în zilele următoare bonuri de masă pentru completarea schemei de vaccinare.

Alexandru Rafila spune că tichetele pentru vaccinare  nu au niciun efect, astfel că oamenii încă nu sunt stimulați pentru a se vaccina în continuare cu ambele doze.

Ministrul Sănătății vrea să renunțe la tichetele de vaccinare fiindcă nu sunt eficiente

„Problema nu este a bugetului, există buget pentru acordarea lor. Au fost un element de stimulare, acum vă las pe dumneavoastră să apreciaţi dacă au într-adevăr un efect stimulativ.

Vaccinarea s-a prăbuşit. O mie de oameni se mai vaccinează cu prima doză în România.

Citeste si: Bilanț coronavirus miercuri, 16 februarie 2022. Scădere semnificativă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2

Nu cred că în momentul de faţă aceste tichete mai au un viitor, mai degrabă pentru că discutăm despre un mecanism care a fost pus pentru stimularea vaccinării, care, din păcate, nu a funcţionat în mod deosebit”, a declarat Alexandru Rafila.

„În perioada următoare vom discuta despre această posbilitate. Cred că ne vaccinăm ca să ne protejăm sănătatea, nu ca să luăm tichete”, a mai precizat acesta.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cum poți obține tichetele de vaccinare în 2022

Tichetele se obțin la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, unde s-a efectuat administrarea serurilor.

„Îndemnăm persoanele vaccinate cu schema completă să intre în posesia tichetelor de masă de la centrul de vaccinare sau cabinetul medicului de familie, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat. Voucherele se pot ridica în termen de 6 luni de la data inoculării ultimei doze”, au declarat reprezentanții DSP Timiș.

Conform calculelor DSP, aproape 40.000

de arădeni care sunt eligibili pentru tichetele de vaccinare nu au primit bonurile din cauza lipsei de fonduri.

Citeste si: Ce se întâmplă cu restricțiile din România. Anunțul făcut de Raed Arafat: ”Ne apropiem de un moment în care se vor lua măsuri de relaxare”

„Conform calculelor noastre, în perioada octombrie 2021-ianuarie 2022, s-au vaccinat cu două doze în jur de 40.000

de arădeni. Noi am achiziționat tichete aferente unui număr de 80.000 de vaccinați, tocmai pentru a nu mai rămâne descoperiți, cum s-a întâmplat în lunile anterioare. Sperăm ca în cursul săptămânii viitoare să reușim distrubuirea acestor tichete în toate centrele din municipiu și județ, precum și la medicii de familie cuprinși în programul de vaccinare. De menționat, însă, că în centre se mai află tichete de vaccinare aferente lunii septembrie, care nu au fost încă ridicate” , a precizat dr.
Horea Timiș, directorul DSP Arad.

Persoanele vaccinate cu schema completă, de la intrarea în vigoare a ordinului Ministrului Sănătății (septembrie 2021), pot lua tichetele de masă de la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-au administrat serurile în baza registrului de evidență operat. Voucherele se pot ridica în termen de 6 luni de la data administrării ultimei doze.

Conform DSP, tichetele de masă se dau persoanelor vaccinate începând cu data de 3 septembrie 2022.